Η 7η διοργάνωση του θεσμού «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», ολοκληρώνει τη φετινή της πορεία την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» και στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης». Τα Οινοξένεια, που ήταν αφιερωμένα στον Κορινθιακό Κόλπο, «Τη Δική μας Θάλασσα», και μέσα από ένα ταξίδι που ξεκίνησει από τις 18 Αυγούστου, ολοκληρώνουν τη φετινή τους πορεία με μια θεατροχορευτική παράσταση από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.

Το βράδυ της Παρασκευής στις 20:00 στο χώρο των κήπων του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης», οι οινοποιοί του δικτύου Οινοξένεια, θα υποδεχτούν το κοινό για την καθιερωμένη γευσιγνωσία οίνου με τα εκλεκτά κρασιά των πλαγιών της Αιγιάλειας. Ύστερα από το τέλος της γευσιγνωσίας και μετά τις 21.00, στο χώρο του παρακείμενου υπαίθριου θεάτρου «Γεώργιος Παππάς», θα παρουσιαστεί μουσικοχορευτική παράσταση από το Χορευτικό Όμιλο Αιγίου με τίτλο «Όμορφη Θάλασσα», με ζωντανή μουσική και με τη συμμετοχή από 70 και πλέον χορευτές με τοπικές ενδυμασίες:

« Ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική, τραγούδι και χορό γίνεται ύμνος στο κρασί, ύμνος στη θάλασσα, ύμνος στην παράδοση. Η παράδοση αφορά όλους σε κάθε στιγμή της ζωής μας, το μαρτυρούν τα πρόσωπα των χορευτών. Απλοί άνθρωποι από κάθε συνοικία και σε κάθε στιγμή της προσωπικής τους διαδρομής. Οι πέντε παραδοσιακές μουσικοχορευτικές ενότητες από ισάριθμες νησιώτικες γειτονιές του Αιγαίου συναντούν πέντε σύντομες λυρικές ιστορίες κι αυτές με τη σειρά τους μας συστήνουν πέντε πρόσωπα από το κοινό, πέντε πρόσωπα του σήμερα, πέντε δικούς μας ανθρώπους. Οι τρεις στην ακμή της ζωής τους και δυο φωνές, μια φωνή από το κοντινό παρελθόν και μια άλλη παιδική που σηματοδοτεί το μέλλον. Συνδετικός κρίκος όλων η ελληνική παράδοση που αποτελεί σοφό σύμβουλο για το παρόν και μέλλον μας.»

Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Αιγίου

Δάσκαλοι χορευτικού μέρους: Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου, Γιώργος Κατσίβελος

Μουσικοί: Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί-τραγούδι)

Γιάννης Γευγελής (κρουστά)

Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο-τραγούδι)

Δημήτρης Μπάκος (τσαμπούνα)

Κωνσταντίνα Πάτση (σαντούρι-τραγούδι)

Παρουσίαση εκδήλωσης: Γιώργος Ρούφας, Ιωάννα Στεφανάτου

Δημιουργική προσέγγιση -κείμενα-βίντεο: Μαρία Καβούνη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρούφας