Η έμφραξη του φράγματος Πείρου-Παραπείρου εισάγει το συγκεκριμένο έργο σε μια νέα φάση και επαναφέρει τις ευθύνες στην τοπική κοινωνία. Το έργο κατασκευαστικά ολοκληρώθηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της ύδρευσης τριών Δήμων της Αχαΐας. "Το φράγμα εξασφαλίζει επάρκεια και ποιότητα νερού με αξιοποίηση φυσικών πόρων, σε μια εποχή που το νερό γίνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές διακαής πόθος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η Πάτρα, ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας, αποκτά πρόσβαση σε άφθονο και ποιοτικό νερό χωρίς τον κίνδυνο της λειψυδρίας και με κόστος που υπολλείπεται κατά πολύ του σημερινού κόστους άντλησης με τις δεκάδες γεωτρήσεις.

Ο φορέας που θα παραλάβει και θα λειτουργήσει το φράγμα είναι ένας στόχος που δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη ούτε τη δημοτική αρχή, ούτε τις τοπικές πολιτικές ηγεσίες, ούτε τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Η δημιουργία διαδημοτικής επιχείρησης με την εγγύηση της Πολιτείας και κορμό τη ΔΕΥΑΠ θα εξασφαλίσει τις προυποθέσεις, ώστε το έργο αυτό να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και να ελαφρύνει το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας και ο κ. Πελετίδης φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης εάν η διαχείριση του φράγματος δοθεί τελικά από την κυβέρνηση της ΝΔ σε ιδιώτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποτίθεται ότι επιδιώκει η δημοτική αρχή. Αυτό άλλωστε είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν με την προσπάθεια συμμετοχής της ΕΤΒΑ στο φορέα διαχείρισης, κάτι που είχε αποτραπεί με την έγκαιρη αντίδραση μεγάλου μέρους του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου. Ας μην επιβεβαιωθούμε ξανά.

Να μην αφήσουμε άλλη μια ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Δυτική Ελλάδα, ο νομός Αχαίας, η Πάτρα, χρειάζονται κινητοποίηση, προγραμματισμό, διεκδίκηση. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη" αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.