Στη Σκιάθο βρίσκεται από χθες για διακοπές ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θανί ο οποίος έφτασε στο αγαπημένο του νησί για να απολαύσει τα γαλαζοπράσινα νερά και το άφθονο πράσινο.

Ο σεΐχης, που κάθε χρόνο ανελλιπώς επισκέπτεται την Σκιάθο και έχει δημιουργήσει και φιλίες στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, κατέφθασε χθες το απόγευμα με το πλωτό ανάκτορό του, την περίφημε θαλαμηγό του «Al Mirqab» και έδεσε στις Κουκουναριές κάτω από το ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς».

Ο υψηλός επισκέπτης απόλαυσε το μπάνιο του στην ακτή Μάραθα και στη συνέχεια πήγε απαρατήρητος για τους χιλιάδες τουρίστες του νησιού στην Χώρα όπου και περπάτησε στην πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη για να καταλήξει σε γνωστή ψησταριά του νησιού, αφού διατηρεί άριστη σχέση με τον ιδιοκτήτη της και εκεί απόλαυσε τις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας.

Ο Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θανί ντυμένος απλά με λευκή βερμούδα και σκούρο μπλε μπλουζάκι πέρασε απαρατήρητος και συνοδευόταν από έναν από τους γιους του και ολιγομελή συντροφιά.

Η θαλαμηγός του είναι το 5ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, καθώς έχει μήκος 133 μέτρα, είναι αξίας 300 εκατ. ευρώ και ταξιδεύει με 18,7 κόμβους. Κατασκευάστηκε φυσικά κατά παραγγελία και διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζαμπέρ Αλ Θανί, αλλά επιπλέον και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο. Φυσικά, διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, κινηματογράφο, τζακούζι, καθώς και ένα πλήρωμα 55 ατόμων.