Καθολική ήταν η βοήθεια των 1.200 περίπου εθελοντών των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας, στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής

Οι εθελοντές ήταν αυτοί που έκαναν την αρχή και εμφανίστηκαν πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, με το κοινό να τους υποδέχεται με ένα θερμό χειροκρότημα. Η βοήθεια τους ήταν σημαντική σε όλα και κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ήταν αυτοί που ενημέρωναν τον κόσμο για το που θα πάνε, το πώς θα μπούνε στο γήπεδο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έπαιξαν ακόμα και τον ρόλο του σημαιοφόρου κατά την διάρκεια της παρέλασης, σε εθνικές ομάδες που δεν είχαν τόσους πολλούς αθλητές. Σε γενικές γραμμές φάνηκε ότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. 

Βέβαια θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο ενημερωμένοι σε θέματα που αφορούσαν το πρόγραμμα της τελετής καθώς όταν τους ρωτούσε ο κόσμος δεν ήξεραν τι αν απαντήσουν, ενώ έδειξαν και οι ίδιοι να δυσανασχετούν, με τους αθλητές των ομάδων που έφυγαν από το γήπεδο και ενώ η εκδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη. 

Όμως αυτά δεν είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους εθελοντές. Είναι θέματα που αφορούν τη διοργάνωση. Οι εθελοντές κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα του κόσμου. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr: