Με το εξαιρετικό μουσικό σχήμα «La chanteuse» και τον βραβευμένο πιανίστα και συνθέτη Ανδρέα Φοίβο Αποστόλου ξεκινούν οι εκδηλώσεις της ενότητας Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 9 το Βράδυ, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

«La chanteuse»

Τέσσερις αξιόλογοι Αχαιοί καλλιτέχνες, ο πιανίστας Γιώργος Αναστασόπουλος, ο μπασίστας Χάρης Πεγιάζης, ο ηθοποιός Νίκος Παρασκευόπουλος και η ερμηνεύτρια Έλενα Παπαδημητρίου σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσικοποιητική παράσταση που θα μας «ταξιδεψει» στο Παρίσι μέσα από τη σκοτεινή ποίηση των Baudelaire, Rimbaud, Verlaine και άλλων καταραμένων ποιητών αλλά και από το μελαγχολικό τραγούδι της Edith Piaf και άλλων ερμηνευτών της κλασικής περιόδου του γαλλικού chanson. Μια παράσταση γεμάτη στίχους, συναίσθημα, πάθος και μορφές που ποτέ δε γερνάνε… γεμάτη απόκοσμες φωνές που μόλις ακουστούν, δεν μπορείς παρά να τις ερωτευτείς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Γιώργος Αναστασόπουλος: πιάνο
Χάρης Πεγιάζης: κοντραμπάσο
Νίκος Παρασκευόπουλος: ανάγνωση ποιημάτων
Έλενα Παπαδημητρίου: τραγούδι

Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου

Ο βραβευμένος πιανίστας και συνθέτης αποφοίτησε από το Κλασσικό Ωδείο και το Ωδείο Σκαλκώτα με Δίπλωμα πιάνου «Άριστα» και «Πρώτο Βραβείο Παμψηφεί» σε ηλικία 17 ετών.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Indiana University (Double Master of Music- Piano Performance, Composition) και στο Temple University (Bachelor of Music- Piano Performance) και είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (PhD- Πιάνο). Μελέτησε με τους πιανίστες: Andre Watts, Βίνια Τσόπελα, Alain Lefèvre, Edward Auer, Charles Abramovic και με τους συνθέτες: Claude Baker, Sven-David Sandstrom και Aaron Travers.

Επελέγη ως πιανίστας του IU New Music Ensemble (NME- Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής) για τρία συνεχή χρόνια (2013-2016), υπό τη διεύθυνση του David Dzubay και συνεργάστηκε σε πρεμιέρες με διακεκριμένους συνθέτες όπως: o John Luther Adams, o Steven Mackey, o Anders Hillborg, Sebastian Currier κ.α. Ηχογράφησε έργα των Ryan Chase και Steve Rouse. Ως σολίστ του NME, έδωσε την πρεμιέρα του έργου του Bernard Rands (Βραβείο Pulitzer) “Three Pieces for Solo Piano” στο Indiana University.


Εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Ισραήλ και Αμερική παρουσιάζοντας έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Οι συνθέσεις του για ορχήστρα, μουσική δωματίου και πιάνο έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στην Αμερική, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία και Ελλάδα.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους πιανίστες: Robert Levin, Dmitri Bashkirov, Boris Berman, Tatiana Zelikman και με τους συνθέτες: George Tsontakis και David Rakowski. Μέντοράς του στην καλλιτεχνική και ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία είναι η Βίνια Τσόπελα.
Στο Indiana University, κατείχε τη θέση Associate Instructor διδάσκοντας πιάνο σε φοιτητές εξειδίκευσης, πιάνο ως μάθημα επιλογής και ενορχήστρωση, διαμορφώνοντας δική του διδακτέα ύλη. Ως Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει διδάξει μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου, καθώς και έχει δώσει διαλέξεις σε μαθήματα ενορχήστρωσης, ατονικής θεωρίας και μουσικής δημιουργίας. Έχει επίσης δουλέψει στο IU Ballet Theater Productions ως πιανίστας και συνοδός σε παραγωγές όπως Λίμνη των Κύκνων, Καρυοθραύστης και Pulcinella.

Δραστηριοποιείται στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής και έχει συνθέσει soundtracks για παραγωγές στην Αμερική (Los Angeles, Philadelphia), Αγγλία και Ελλάδα.

Βραβεία και διακρίσεις

Ως πιανίστας-συνθέτης: Πρώτο Βραβείο και Ειδική Μνεία- 27oς Διεθνής Διαγωνισμός «IBLA Grand Prize» (2018), Ιταλία.
Ως πιανίστας: Bραβείο «Marina Bondarenko» Τel- Hai International Piano Masterclasses (2016), Iσραήλ, Πρώτο Βραβείο- «Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer» (2011), Ελλάδα.
Ως συνθέτης: Πρώτο Βραβείο «Cum Laude Music Awards» (2017), Ισπανία. Πρώτο Βραβείο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Κοζάνης (2014), Ελλάδα.

Ως συνθέτης, έχει γράψει έργα για πιάνο, σύνολα μουσικής δωματίου, χορωδία, συμφωνική ορχήστρα και μουσική για χορό, θέατρο και κινηματογράφο. Το συμφωνικό του έργο «Van- 1915», εμπνεύστηκε από την Γενοκτονία των Αρμενίων και δημοσιεύτηκε από τον εκδοτικό οίκο Indiana University Press (Μάιος 2016). Το βραβευμένο έργο του για πιάνο “Metamorphosis” (Πρώτο Βραβείο/ Καλύτερο Σύγχρονο Έργο- «Cum Laude Awards») είναι στο CD με τίτλο «In Crescendo».

Γενική Είσοδος: 5€