Τέλη Αυγούστου και η ατμόσφαιρα στην Πάτρα από τη ζέστη είναι ανυπόφορη. 

Ο υδράργυρος είναι κολλημένος στους 38 με 39 βαθμούς και σε ορισμένες περιοχές της Πάτρας το μεσημέρι της Κυριακής έφτασε και τους 40. Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο, Νικόλα Σερέτη, οι μέγιστες αυτές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα έως και την Τρίτη, ενώ μικρή υποχώρηση κατά 2-3oC προβλέπεται από την Τετάρτη-Πέμπτη.

Όπως αναφέρει: "Ο συνδυασμός υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις στην ΝΑ Μεσόγειο διατηρείται και θα διατηρείται για αρκετές ημέρες ακόμη. Ως αποτέλεσμα το μελτέμι, το ΒΑ ρεύμα, θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο διάστημα της ερχόμενης εβδομάδας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να επιμένουν στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Μικρή αποκλιμάκωση αυτών αναμένεται από την Τετάρτη-Πέμπτη και μετέπειτα. Μικρή πιθανότητα για εκδήλωση αστάθειας στα ορεινά της Ηπείρου στις αρχές της εβδομάδας. Διατήρηση του βόρειου-βορειοανατολικού ρεύματος στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά με εντάσεις στα 5-6 και τοπικά οι ριπές του στα 7bf, κάτι που θα σταθεροποιήσει την σχετική υγρασία σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Εξασθένιση των ανέμων από την Τετάρτη. Ιδιαίτερα ευνοϊκές οι εν λόγω καιρικές συνθήκες τόσο για εκδήλωση όσο και για εξάπλωση πυρκαγιών".