Χθες το πρωί, μία ημέρα πριν την έναρξη της G7 άλλη μία φωτογραφία του Μακρόν -η 128η- εκλάπη από το δημαρχείο του μικρού χωριού Ιρισαρί στη χώρα των Βάσκων.

Νέα διαδήλωση, η τρίτη μέσα σε δύο ημέρες, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Μπαγιόν, κοντά στη Μπιαρίτς όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της G7, με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών, αυτή τη φορά «για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Το εντυπωσιακό είναι πως οι διαδηλωτές κρατούσαν κορνίζες με φωτογραφίες του Εμανουέλ Μακρόν, τις οποίες έκλεβαν σταδιακά και επί μήνες, κυρίως από Δημαρχεία!

Την Παρασκευή το πρωί, μία ημέρα πριν την έναρξη της G7 άλλη μία φωτογραφία του Μακρόν εκλάπη από το δημαρχείο του μικρού χωριού Ιρισαρί στη χώρα των Βάσκων.

Σύμφωνα με οργανώσεις, πρόκειται για τη 128η φωτογραφία του Γάλλου προέδρου που έχουν αφαιρέσει ακτιβιστές από διάφορα δημαρχεία στη Γαλλία από τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο των «μη βίαιων ενεργειών κοινωνικής ανυπακοής», την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει τα κινήματα ANV COP 21, Alternatiba και Bizi. Εξαιτίας των ενεργειών αυτών έχουν τεθεί υπό κράτηση 93 ακτιβιστές.