«Στους Μεσογειακούς Αγώνες αυτό που είχε να παρουσιάσει η Ελλάδα είναι η διοργάνωση του 1991, η οποία είχε διεξαχθεί στην Αθήνα. Είναι λοιπόν σημαντικό που η χώρα μας ξαναμπαίνει στο χάρτη και μπορεί να φιλοξενήσει και πάλι διεθνείς διοργανώσεις. Ελπίζω και πιστεύω οι Αγώνες της Πάτρας να στεφθούν με οργανωτική επιτυχία. Παράλληλα θέλουμε οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να διακριθούν και να δίκουμε ως χώρα ότι στεκόμαστε σε υψηλό επίπεδο σε όλα τα αθλήματα, μερικά από τα οποία είναι καινούργια».

Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα της πρεμιέρας του Τουρνουά Beach Handball Γυναικών στον οποίο η Ελλάδα επιβλήθηκε της Τυνησίας με 2-0 σετ.

-Βρισκόμαστε σε προολυμπιακή χρονιά, άρα εκτιμάτε ότι υπ αυτή την έννοια οι Αγώνες στην Πάτρα αποτελούν και ένα τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο;

"Πράγματι αποτελεί ένα τεστ ετοιμότητας για την ελληνική αποστολή, ειδικά στο Beach Volleyball στο οπολίο διεκδικούμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έρθουν εδώ οι καλύτερες ομάδες μας και θα δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό που θα αγωνιστούν στην χώρα μας και μπροστά στο ελληνικό κοινό".

-Ποια είναι η γεύση σας από τις εγκαταστάσεις;

"Έκανα μια μικρή βόλτα. Ωραίες είναι οι εγκαταστάσεις, όπως θα έπρεπε σε τέτοιου επιπέδου Αγώνες.

-Τι θα λέγατε στον κόσμο για να έρθει στα γήπεδα και να αγκαλιάσει τη διοργάνωση;

"Καλώ όλους τους Πατρινούς να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και να εξοικειωθούν με αυτά τα αθλήματα. Θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για να μην λένε κιόλας μετά από μια εβδομάδα ότι «χάσαμε την ευκαιρία να δούμε Αγώνες που η Πάτρα δεν είχε φιλοξενήσει ποτέ στο παρελθόν».

-Ποια εντύπωση αποκομίσατε από τον αγώνα του Beach Handball, τον οποίο παρακολουθήσατε;

"Καταρχήν έχουμε μια σπουδαία ελληνική ομάδα, η οποία πέρυσι πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Καζάν. Τα κορίτσια μας στον πρώτο αγώνα τους έπαιξαν πολύ καλά και όπως αναμενόταν πήραν εύκολα τη νίκη απέναντι στην Τυνησία. Το άθλημα του Beach Handball είναι συναρπαστικό και προσφέρει συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα. Σίγουρα θα παρακολουθήσω και άλλα ματς στη διοργάνωση".