Όλα έτοιμα για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας και αυτό που κατάφεραν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και οι εθελοντές που έτρεξαν όλο αυτό το διάστημα για αυτή τη διοργάνωση, προκειμένου να προλάβουν το χρόνο δίνοντας μάχη μαζί του, είναι πραγματικά απίστευτο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικές μέρες δεν υπήρχε τίποτα από τις εγκαταστάσεις που βλέπουμε πλέον δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ και από το χώρο της Πλαζ. Το μόνο που υπήρχε ήταν το γήπεδο της άμμου, δίπλα από το κολυμβητήριο του "Α. Πεπανός". Όμως άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα και τον αγώνα με το χρόνο. 

Τα εύσημα φυσικά ανήκουν, όχι τόσο στους αρμόδιους και τους ιθύνοντες, όσο κυρίως στους εθελοντές. Στους εθελοντές των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που πλέον έφτασαν τους 1.200, ένας αριθμός που κάθε μέρα που περνούσε όσο πλησιάζαμε στη έναρξη τόσο και αυξανόταν, με την Πάτρα και τους Πατρινούς να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη για την πόλη τους, αλλά και τη δίψα που έχει αυτή η πόλη για μεγάλες διοργανώσεις. 

Πατρινοί που άφησαν τις διακοπές τους, το άραγμα στην παραλία, τον ήλιο, τη δουλειά τους, την οικογένεια ίσως και τις παρέες τους, αφιερώνοντας το χρόνο τους άμισθοι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας που δίχως αυτούς είναι αλήθεια ότι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και να φτάσουμε στην ημέρα της τελετής έναρξης. 

Πρόκειται για 1.200 εθελοντές που καταρτίστηκαν μέσω των υπευθύνων σε τομείς, ανάλογα με την εμπειρία τους και αυτό που θα μπορούσαν να προσφέρουν και έδωσαν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό, κερδίζοντας ακόμα και τη μιζέρια αυτής της πόλης, καθώς και όλα όσα λέγονταν όλο αυτό το διάστημα από τους "μεν" και τους "δε". 

Οι εθελοντές λοιπόν κέρδισαν τη μιζέρια της πόλης και έδειξαν ότι η Πάτρα, πέρα από τους ταγούς της, τους φορείς, τους επισήμους και τους αρμοδίους της, αξίζει καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Αξίζει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Αξίζει να νικήσει την καχυποψία της, την γκρίνια της και την νοοτροπία της.

Το αξίζει για τους πολίτες και τους δημότες της, πάνω από όλα. Δείτε ένα timelapse βίντεο που δείχνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τι υπήρχε και τι έγινε. Venues Timelapse - II MBG PATRAS 2019