Τα κανάλια επενδύουν σημαντικά στην παραγωγή ελληνικής μυθοπλασίας, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπουν τα ψυχαγωγικά προγράμματα που κυριάρχησαν στη μικρή οθόνη τα προηγούμενα χρόνια. Talent shows και realities επιστρέφουν με επιτυχημένα concepts και παρατίθενται αναλυτικά.

ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 θεωρούν πως παραδοσιακά η Κυριακή ανήκει σε χαλαρή ψυχαγω­γία. Ετσι επενδύουν σε δύο πρότζεκτ, ένα νέο και ένα δοκιμασμέ­νο, που θα κάνουν την εμφάνιση τους στις οθόνες μας στο πρώ­το και στο δεύτερο μισό της σε­ζόν 2019-2020 αντίστοιχα.

Μέσα στο φθινόπωρο θα ενταχθεί το νέο μουσικό talent show «The Final 4»Την εγχώρια εκδοχή του πρότζεκτ, που έχει σημειώσει, μεγάλη επιτυχία σε όσες χώρες έχει προβληθεί, θα παρουσιάζει η Ζέτα Μακρυπούλια.

Οι οντισιόν για την επιλογή των συμμετεχό­ντων έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται νέες ημερο­μηνίες για τις μεγάλες οντισιόν που θα γί­νουν στην Κύπρο αλλά και για ακόμη μία που θα γίνει στην Αθήνα. Η δομή τουξεκινά ανάποδα σε σχέση με τα υπόλοι­πα.

Αρχίζει με την επιλο­γή των 4 φιναλίστ που θα παλέψουν για να υπερασπιστούν και να κρατήσουν τη θέ­ση τους στη μεγαλύτερη μουσική μάχη. Κάθε εβδομάδα θα βρίσκονται απέναντι τους νέοι διαγωνιζόμενοι με ταλέντο και πείσμα, που θα προσπαθήσουν να τους εκθρονίσουν και να πάρουν τη θέση τους. Ενας θα φτάσει μέχρι τη νίκη στον μεγάλο τελικό και θα κερδίσει ένα συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία αλλά και 50.000 ευρώ! Πολλά τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τις καρέκλες της κριτικής επιτροπής, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν οριστικές συμφωνίες. Μεταξύ αυτών ο Μι­χάλης Χατζηγιάννης, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Πάολα, η Τάμτα και η Ελένη Φουρέιρα.

Στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν θα επιστρέψει στη συχνότητα του ΑΝΤΙτο «YFSF·»Για την έκτη σεζόν του σόου μιμήσεων η μόνη που θεω­ρείται σίγουρη είναι η παρουσιάστριά τουΜαρία ΜπεκατώρουΟσον αφορά το ημερήσιο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, δεν αποκλείεται στο δεύτερο μι­σό της σεζόν να επιστρέψεικαι το «Κά­τι ψήνεται» με ακόμη έναν κύκλο επεισο­δίων.

ΟΡΕΝ

Ένα νέο παιχνίδι μόδας που κάνει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό εντάσσεται από τη νέα σεζόν στο ημερήσιο πρόγραμμα του Ανοι­χτού Καναλιού. Πρόκειται για το«Δικαστή­ριο μόδας» (προσωρινός τίτλος), όπου ζευ­γάρια συμμετεχόντων καλούνται να αλλάξουν στυλ και για τις τελικές επιλογές τους θα κρι­θούν από την... έδρα. Το κόνσεπτ του προγράμματος έχει ως εξής:

Σε κάθε επεισόδιο δύο πρόσωπα που σχετίζονται μεταξύ τους (μητέρα και κόρη, δύο φίλες, ζευγάρι) παίρ­νουν μέρος στο παιχνίδι γιατί ο ένας θέλει να αλλάξει το στυλ του άλλου. Το κατά πόσο η στυλιστική μεταμόρφωση πέτυχε θα το απο­φασίζουν οι κριτές. Για την παρουσίαση του «Δικαστηρίου» βρίσκεται σε τελικές συζη­τήσειςμε τον τηλεοπτικό σταθμό της Παια­νίας η Μαρία Μπακοδήμου.

Το μεγαλύτερο και πλέον επι­τυχημένο παγκοσμίως talent show επιστρέφει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν στη συχνό­τητα του Οpen. Πρόκειται για το «Χ Factor»που θα ανα­ζητήσει το νέο μεγάλο ταλέντο της εγχώριας μουσικής βιομη­χανίας. Με χιλιάδες συμμετοχές, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το συναρπαστικό «ταξίδι» για ένα πλήθος υποψηφίων που ονει­ρεύονται να φτάσουν μέχρι τα lives και να έχουν την ευκαι­ρία να αποδείξουν πως εκείνοι έχουν το Χ factorΓ έχει ήδη ξεκινήσει.

Πρόκειται, φυσικά, για την πρώτη φάση των οντισιόν, που θα προβάλλονται τρεις φορές την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο στη βραδινή ζώνη. Οι διαγωνιζόμενοι θα βρεθούν απέναντι από τέσσερα καταξιωμένα πρόσωπα της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας. Μελίνα ΑσλανίδουΓιώργος ΘεοφάνουςΧρήστος Μάστορας καιΜιχάλης Τσαουσόπουλος στα έδρανα της επιτροπής είναι πανέτοιμοι να διασταυ­ρώσουν τα μουσικά ξίφη τους και να συνα­ποφασίσουν ποιοι από τους υποψηφίους θα περάσουν στην πολυπόθητη δεύτερη φάση, αξιοποιώντας τη μοναδική αυτή ευκαιρία για να αναδείξουν τα μουσικά και σκηνικά τους χαρίσματα. Στα backstage θα βρίσκεται ο Άρης ΜακρήςΑργότερα θα ξεκινήσουν τα lives, τα οποία θα προβάλλονται μία φορά την εβδομάδα, με παρουσιάστρια τη λαμπερή Δέσποινα Βανδή.

STAR

Τα γυρίσματα του GΝΤΜ 2 είναι σε πολύ προχωρημένη φάσηΗ σύνθεση του ριάλιτι μόδας παρά μένει η ίδια. Η Βίκυ Καγιά παρουσιάστρια και μέλος της επιτροπής μαζί με τον φωτογράφο Ηλία Σκουλότον σχεδιαστή Άγγελο Μπράτη και το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Σε ειδι­κούς ρόλους θα δούμε και φέτος την Ελενα Χριστοπούλου (ως μέντορα των υποψήφι­ων μοντέλων) αλλά και τη Μαρί ΖενεβιέβΟι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Τα γυρί­σματα των οντισιόν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες αποχωρήσεις από την επόμενη φάση. Πιθανές ημερομηνίες έναρξης του «GNTM 2» εί­ναι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ή η Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Ξεκίνησε και η προετοιμασία για το νέο «ΜasterChef» που θα έρθει στις οθό­νες μας στις αρχές του 2020. Στην ιστοσελίδα του καναλιού της Κηφισιάς άνοιξε ήδη η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχών. Εκτός από τα προσωπικά τους στοιχεία και τη φωτογρα­φία τους οι υποψήφιοι καλούνται να συμπλη­ρώσουν στη φόρμα συμμετοχής την οικογε­νειακή τους κατάσταση, τα χόμπι τους, καθώς και τη μαγειρική τους εμπειρία. Η ομάδα του προγράμματος παραμένει και εδώ ως έχει. Στην κριτική επιτροπή θα είναι οι σεφ Πά­νος ΙωαννίδηςΣωτήρης Κοντιζάς καιΛε­ωνίδας Κουτσόπουλος.

Ακόμη ένα πρότζεκτ θα βγει στον «αέρα» στο δεύτερο μισό της σεζόν: «Οι κοσμογυρισμένοι».

Έξι Έλληνες celebrities ταξιδεύουν σε έξι διάφοροτικές πόλεις εκτός Ελλάδος αναζητώντας μέσα από τη διαδικασία γρίφων και δοκιμασιών ένα αντικείμενο. Εναν χαμένο θησαυρό. Οποιος το εντοπίσει πρώτος και επιστρέψει στην Ελλάδα θα είναι ο νικητής. Παρουσιαστής του ριάλιτι θα είναι ο Πέτρος Πολυχρονίδης. Τέλος, στο ημερήσιο πρόγραμμα του star συνεχίζει για ακόμη μία σεζόν το παιχνίδι μόδας «Shopping star», με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά. Και γι' αυτό το πρότζεκτ τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΣΚΑI

Μετά τη συμφωνία με τον Ατζούν Ιλίτζαλι, που άργησε λόγω των πολύμηνων διαπραγματεύσεων, οι προετοιμασίες στον ΣΚΑΙ για την επαναφορά του «Voice» ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς.

Η ομάδα μπροστά από τις κάμερες στο νέο «Voice» παραμένει ως έχει. Σάκης Ρουβάς, Ελενα Παπαρίζoυ, Κωστής Μαραβέγιας και Πάνος Μουζουράκης θα είναι στις τέσσερις καρέκλες των κριτών αλλά και ο Γιώργος Καπουτζίδης στην παρουσίαση του προγράμματος, καθώς βρέθηκε η χρυσή τομή στους χρόνους των γυρισμάτων λόγω των θεατρικών υποχρεώσεων που θα έχει την επόμενη σεζόν ο δημιουργός.

Επίσης στα backstage θα είναι για ακόμη μία σεζόν η Λάουρα Νάργες. Οι ανατροπές στους δέκτες μας έρχονται στις επόμενες φάσεις, καθώς ο καινούργιος κύκλος του «Voice» θα εναρμονιστεί με τους νέους κανόνες που ισχύουν στις διεθνείς εκδοχές του προγράμματος. Τo talent show θα προβάλλεται στη βραδινή ζώνη του μία φορά την εβδομάδα.

Για το δεύτερο μισό της νέας σεζόν τοποθετείται η επαναφορά του «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Τα αρχικά δεδομένα άλλαξαν και ο Σάκης Τανιμανίδης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και σε αυτό τον κύκλο του προγράμματος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Καπουτζίδη. Όσο για το ριάλιτι μόδας «Μy style rocks», δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η τύχη του.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις του νέου ημερησίου προγράμματος στους πίνακες τηλεθέασης που θα λανσαριστεί από το φθινόπωρο. Καμία συζήτηση, φυσικά, δεν έχει γίνει για παρουσιάστρια και κριτική επιτροπή.

Τέλος, φαίνεται να «παγώνει» τουλάχιστον για τη σεζόν 2019-2020 το «Τhe Masked singer», όπου διαγωνίζονται απόλυτα μεταμφιεσμένοι και αποκαλύπτεται το πρόσωπο τους μόνο όταν χάνουν. Ήταν το πρόγραμμα που θα προχωρούσε σε περίπτωση που ναυαγούσε οριστικά η συμφωνία με τον Τούρκο παραγωγό και καναλάρχη Ατζούν Ιλίτζαλι. Επίσης δεδομένο είναι πως τη νέα σεζόν δεν πρόκειται να προβληθεί νέος κύκλος του «Survivor».

Πηγή: gossip-tv