Όποιος προσπαθήσει να αραδιάσει και να απαριθμήσει τα μετάλλια τα οποία έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια που... θαλασσοδέρνεται η Αγγελική Ανδριοπούλου ασφαλώς θα χάσει τον λογαριασμό!

Το σπίτι της σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Ελληνίδας και κορυφαίας αθλήτριας του Water Skiing είναι σωστό μουσείο, στο οποίο εκτός από τα 169 μετάλλια δεσπόζει η ύψιστη τιμή της ένταξης της στο Hall Of Fame του αθλήματος, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Συν τοις άλλοις ανήκει στο ολιγομελές κλαμπ των αθλητών/αθλητριών που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο, σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στα τέσσερα αγωνίσματα (φιγούρες, άλμα, σλάλομ και τρίαθλο).

Αθλήτρια παγκοσμίου βεληνεκούς, η γεννημένη στις 11 Σεπτεμβρίου 1976, Αγγελική Ανδριοπούλου ανήκει από το 2007 στον Ναυτικό 'Ομιλο Λίμνη Καϊάφα της Ζαχάρως και καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα: σύζυγος, μητέρα, πρωταθλήτρια, στρατιωτικός και εκπαιδεύτρια σκύλων οδηγών τυφλών!

Βεβαίως είναι εύκολη η απάντηση όταν καλείται να επιλέξει τον πιο σημαντικό ρόλο: «Αυτός της μητέρας. Νιώθω μεγάλη ευθύνη για τα παιδιά μου, θέλω να τους δώσω ό,τι καλύτερο και να τα κάνω σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η Αγγελική προέρχεται από αθλητική οικογένεια που επιδιδόταν σε πολλά σπορ. Μεταξύ τους το χειμερινό σκι με το οποίο ήθελε πολύ να ασχοληθεί επαγγελματικά αλλά δεν την άφησαν οι γονείς της, οι οποίοι την έσπρωξαν προς το θαλάσσιο σκι.

Το 1987 εντάχθηκε στο Ναυτικό Ομιλο Βάρκιζας, μετά από μια εβδομάδα νίκησε στην παρθενική συμμετοχή της σε αγώνες και όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον Ιστορία! Δεν είναι όλα ρόδινα βεβαίως. Της έχουν τύχει τραυματισμοί, ενώ κάποιες φορές δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να προετοιμασθεί.«Διαπίστωσα όμως ότι η εσωτερική δύναμή μας μπορεί να αναπληρώσει όλα τα κενά και τις ελλείψεις και έμαθα να πιστεύω σε εμένα και να τα καταφέρνω».


Τα μετάλλια της

Ιδού το πλούσιο παλμαρέ της:

14 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών

6 χρυσά
7 ασημένια
1 χάλκινo

2 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων-Νεανίδων

1 ασημένιο
1 χάλκινο

10 μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο

7 χρυσά
2 ασημένια
1 χάλκινο

55 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

24 χρυσά
20 ασημένια
11 χάλκινα

2 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες

1 χρυσό
1 χάλκινο

11 μετάλλια στους Βαλκανικούς Αγώνες

11 χρυσά
75 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.