19:28 Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία

18:27 Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης βοηθούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dete, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό.

Στο σημείο μαζί με τον πρόεδρο της ΤΚ Σ. Βαβαρούτα βρίσκεται ο Απόστολος Κατσιφάρας, απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου με 19 πυροσβέστες.

Φωτιές σε Σάμο, Αχαΐα, Ασπρόπυργο, Ιώαννινα, Φλώρινα

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην Περιφερειακή Λεωφόρο Αιγάλεω, κοντά στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Ριόλου Αχαΐας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Βάρδα Ηλείας.

Δασική πυρκαγιά έχουμε και στο Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες, ενώ συνδρομή παρέχει μία υδροφόρα ΟΤΑ. Στις 16:15 η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και για δασική πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.