Η Βάσια Πανάρετου είναι μόλις 21 ετών και λατρεύει το τραγούδι, έχοντας ξεκινήσει να ασχολείται επαγγελματικά με αυτό πριν από τρία χρόνια. 

Η επαφή της όμως με τη μουσική έχει ξεκινήσει αρκετά πιο νωρίς, από τα σχολικά της χρόνια, όταν και αποφάσισε να πάει στο Μουσικό Σχολείο Πατρών. Από τότε άρχισε η ενασχόλησή της και συνεχίζεται μέχρι τώρα, με τη νεαρή Πατρινή να θέλει να αποκτήσει ακόμα περισσότερες γνώσεις πάνω σε αυτή τη τέχνη, συνεχίζοντας και με άλλες μουσικές σπουδές. 

Ήδη πέρα από το τραγούδι παίζει βιολί και μαντολίνο, δύο όργανα που έχει αγαπήσει εξίσου, καθώς συνδέουν το κλασικό με την παραδοσιακή μουσική. Η μουσική άλλωστε είναι το στοιχείο της όπως δηλώνει στο patrasevents.gr. "Μέσα από τη μουσική θυμάμαι από μικρό παιδί μπορούσα να εκφραστώ. Αργότερα η μουσική μου έδωσε τη δυνατότητα να εμπνέομαι και να ονειρεύομαι. Με λίγα λόγια είναι το στοιχείο μου, ένα κομμάτι από τον εαυτό μου και το χαρακτήρα μου". 

Πλέον έχοντας ξεκινήσει το τραγούδι μέσα από τη μουσική βρίσκει αυτό που ψάχνει. "Όταν είμαι πάνω στη σκηνή νιώθω ελεύθερη και μου αρέσει μέσα από το τραγούδι να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει και να περνάει καλά. Αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί πλήρως και με κάνει να θέλω να βγάλω κάθε φορά τον καλύτερό μου εαυτό πάνω στη σκηνή". 


Η 21χρονη Πατρινή ξεκίνησε το τραγούδι μέσα από το ξένο ρεπερτόριο, ενώ πλέον έχει στραφεί προς το λαϊκό έντεχνο ύφος. "Δεν έχω κάποιο αγαπημένο είδος μουσικής. Λατρεύω όλα τα είδη εξίσου" τονίζει. Ξεκίνησε να τραγουδά σε γνωστά μικρά μαγαζιά της πόλης, δίνοντας κάποια live και στη συνέχεια εμφανίστηκε στην πίστα του Metropolis. Φέτος θα εμφανιστεί στα "Αστέρια". 

Παράλληλα με το τραγούδι και τη μουσική σπουδάζει στο τμήμα της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Αυτό που φιλοδοξεί είναι να της δοθεί κάποια μέρα η ευκαιρία και να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να τραγουδήσει σε κάποιο γνωστό μαγαζί της Αθήνας. Φωνή έχει. Σπουδές επίσης. Όσο για την παρουσία της πάνω στην πίστα, αλλά και γενικότερα τον αέρα που βγάζει προς τα έξω; 

Οι φωτογραφίες του Γιάννη Σαρηγιάννη τα λένε όλα...