Για την αποχώρησή του από το Star μίλησε ο Παναγιώτης Στάθης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ένθετο “tv kous kous” του Ελεύθερου τύπου της Κυριακής και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου.

Για την αποχώρησή του από το Star: «Ήταν μια επιλογή εσωτερικής ανάγκης και εν μέρει συνθηκών, αφού ένιωθα πως είχα κλείσει τον κύκλο μου. Είχα πολλές την ευκαιρία να φύγω, όπως π.χ. όταν δεν πήρε άδεια ο σταθμός, όπου είχα δύο προτάσεις, αλλά θεώρησα τότε πως είχα ηθικό χρέος προς τους συναδέλφους μου και τον σταθμό να μείνω και να παλέψουμε μαζί. Το Star ήταν πάντα σαν το σπίτι μου. Είναι σαν το πατρικό σου που το αγαπάς πάντα, αλλά θες να πας να μείνεις αλλού».

Τι του λέει ο κόσμος στο δρόμο: «Πως είμαι πιο αδύνατος από κοντά και φαίνομαι πιο νέος… Ο κόσμος έχει αλάνθαστο κριτήριο και, κυρίως, γνωρίζει πως ο τηλεοπτικός φακός σε ξεγυμνώνει και δείχνει πάντα στο τέλος τι και ποιος είσαι. Εγώ αυτό και το πιστεύω και το σέβομαι»

Το πιο περίεργο πράγμα που έχει ακούσει: «Θυμάμαι μια κυρία πριν από πολλά χρόνια που με ρωτούσε επίμονα για την οικογενειακή μου κατάσταση. Η επιμονή ήταν μεγάλη κι εγώ δεν απαντούσα. Τότε με έπιασε μια φίλη της και μου είπε: “Μην απαντάς, γιατί ψάχνει γαμπρό για την κόρη της”. Επίσης, προ ημερών με έπιασε στο δρόμο μια κυρία και μου είπε: “Να είσαι πιο διακριτικός, φαίνεται πως είσαι ΣΥΡΙΖΑ”. Λίγο πιο κάτω με σταμάτησε ένας άνδρας και μου έκλεισε πονηρά το μάτι λέγοντας: “Κι εγώ ΝΔ είμαι”».