Δεν είναι μόνο οι αθλητές και τα μέλη των αποστολών που ήδη έχουν φτάσει στην Πάτρα για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που θα γίνουν στην πόλη. Είναι και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν σταλεί από τα ΜΜΕ για να καλύψουν τους αγώνες και γενικότερα το κλίμα αυτής της μεγάλης γιορτής που πρόκειται να αποτελέσει το επίκεντρο της πόλης για όλες αυτές τις μέρες που θα κρατήσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr στην Πάτρα βρίσκονται 25 με 30 ξένοι δημοσιογράφοι, που έχουν έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για το ρεπορτάζ και να καλύψουν τις ομάδες των χωρών τους. Πρόκειται για δημοσιογράφους των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και του έντυπου Τύπου, προερχόμενοι από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στους Παράκτιους. 

Πέρα όμως από τους ξένους δημοσιογράφους που έχουν έρθει στην Πάτρα, υπάρχουν και οι Έλληνες που προέρχονται από ΜΜΕ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Κρήτης. Συνολικά πάνω από 80 δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν έρθει στην πόλη μας για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. 

Δημοσιογράφοι που θα αφήσουν και αυτοί τα χρήματά τους στην αγορά, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μαγαζιά γενικότερα. Η Πάτρα αυτές τις μέρες είναι η καρδιά της Μεσογείου και η παρουσία τόσων δημοσιογράφων και τεχνικών για να καλύψουν τη διοργάνωση, το αποδεικνύει.