Μπορεί η τελετή έναρξης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων να γίνει με την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, όμως, οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα δώσει τελικά το παρών. 

Τουλάχιστον στην τελετή ο πρωθυπουργός της χώρας που ήταν και στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, δεν θα παραστεί, αφού δεν θα του το επιτρέψουν οι συνεχόμενες και ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχει, με συναντήσεις στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. 

Μη ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Γαλλία και ακολουθεί η επίσκεψη του στην Γερμανία, οπού θα συναντηθεί με τη Μέρκελ. 

Αντίθετα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην τελετή έναρξης, ενώ πληροφορίες μιλούν και για την πιθανή κάθοδο στην Πάτρα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Πάντως, η μη έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλλον δεν αλλάζει σε κάτι τα όσα ήταν να εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη δωρεά στην πόλη των κερκίδων και κάποιων αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν τοποθετηθεί για την διεξαγωγή των αγώνων.

Μένει να δούμε αν τελικά οι φήμες για τη δωρεά που διαρρέουν κύκλοι της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιωθούν.