Η στιγμή που περίμενες επιτέλους έφτασε. Από την περίοδο του dating περάσατε σε εκείνη της σχέσης και πλέον, μπορείς να λες ότι είστε επισήμως μαζί.

Αν η σχέση σου είναι «φρέσκια» τότε σίγουρα ανυπομονείς να ζήσεις νέες και έντονες στιγμές μαζί με τον αγαπημένο σου και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν σημεία που αποτελούν ορόσημο για μία σχέση. Υπάρχουν όμως, και κάποιες περισσότερο… ατυχείς περιστάσεις τις οποίες ενδέχεται να βιώσεις. Έχουν συμβεί σε εμάς και τις καλύτερες μας φίλες και δεν αποκλείεται να συμβούν και σε σένα, όπως αναφέρει το queen.

Για να σε βοηθήσουμε να προετοιμαστείς καταλλήλως, λοιπόν, και να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία όλες τις ατυχείς στιγμές της σχέσης σου, ετοιμάσαμε την παρακάτω λίστα που περιέχει όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για να μην «κολλήσεις» και να μην… τρομάξεις με την πρώτη ατυχία.

Η πρώτη φορά που θα αισθανθείς… αηδιαστική μπροστά του

Από τη στιγμή που αρχίζεις να βλέπεις έναν άνθρωπο σε καθημερινή βάση και μάλιστα, να κοιμάσαι μαζί του, είναι αναπόφευκτό να μην αισθανθείς λίγο πιο χαλαρή μαζί του. Δεν χρειάζεται όμως, να νιώσεις άσχημα με τον εαυτό σου την πρώτη φορά που θα σου πει ότι όλο το βράδυ… ροχάλιζες ή την άτυχη στιγμή που θα σε δει να «σκαλίζεις» ασυναίσθητα τη μύτη σου την ώρα που παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά. Η πρώτη φορά που θα αισθανθείς ολίγον τι… αηδιαστική μπροστά του είναι αναπόφευκτη. Για να του αποδείξεις, λοιπόν, πόσο άνετη γυναίκα είσαι, προσπάθησε να διακωμωδήσεις την κατάσταση. Το γέλιο είναι σίγουρα η καλύτερη απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις -όσο awkward και αν είναι!

Το «ατύχημα» στο σεξ

Και από την άβολη στιγμή στο μπάνιο ή τον ύπνο, περνάμε στο ατύχημα στο σεξ. Αν βρίσκεσαι σε σχέση, το πιο πιθανό είναι πως θα βιώσεις και εσύ μία ατυχή στιγμή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Μπορεί να πέσεις από το κρεβάτι πάνω στην ένταση της στιγμής ή να τον τραυματίσεις άθελά σου σε ένα από τα… ευαίσθητα σημεία του. Μπορεί, επίσης, να ξεχάσεις να πάρεις το αντισυλληπτικό χάπι, να «σπάσει» το προφυλακτικό ή να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις, παρασυρόμενη από το πάθος της βραδιάς. Δεν χρειάζεται να νιώσεις άσχημα για κάτι από τα παραπάνω. Είναι όλα φυσιολογικά. Το βασικό στοιχείο για να αντιμετωπίσεις σωστά το κάθε πρόβλημα είναι να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου και κυρίως, να φροντίσεις να είσαι σωστά ενημερωμένη.

Αν πέσεις από το κρεβάτι, σήκω με άνεση και χαμογέλα. Αν το προφυλακτικό «σπάσει» ή δεν πάρεις τις προφυλάξεις σου -και δεν είσαι ακόμη έτοιμη να γίνεις μητέρα- στρέψου στην επείγουσα αντισύλληψη και πήγαινε στο φαρμακείο για να πάρεις -χωρίς συνταγή γιατρού φυσικά- το χάπι της επόμενης ημέρας. Και όχι, σε αντίθεση με τους μύθους που έχεις ακούσει, το ellaOne®, δεν προκαλεί έκτρωση, δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, είναι ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου σου. Καλό είναι, βέβαια, να το πάρεις όσο το δυνατόν συντομότερα, όχι όμως αργότερα από 120 ώρες (5 ημέρες) από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Όλα καλά, λοιπόν!

Όταν θα «ανοιχτείς» περισσότερο από όσο θέλεις (βλ. παραλήρημα)

Ίσως για όλα ευθύνονται τα μάτια του τα τσακίρικα, ίσως φταίει το αλκοόλ που ήπιες -και γνώριζες πως δεν μπορούσες να «σηκώσεις». Το ζήτημα είναι πως ένα βράδυ, θα φτάσει η ομολογουμένως άβολη στιγμή που θα «ανοιχτείς» στον σύντροφό σου περισσότερο από όσο θέλεις και δύο είναι οι πιθανές εκδοχές όσον αφορά στο τι θα πεις. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, θα αρχίσεις να του λες πόσο τον αγαπάς, ότι θέλεις να είσαι για πάντα μαζί του, πως είναι τόσο όμορφος που… δεν αντέχεις να τον κοιτάς. Με λίγα λόγια θα του κάνεις μία επιθετική, ερωτική εξομολόγηση -που πιθανότατα δεν θα ξέρει πώς να διαχειριστεί και για την οποία θα νιώθεις άβολα εκ των υστέρων. «Μα τι με έπιασε και τα είπα όλα αυτά;», «Τώρα θα με έχει δεδομένη», «Θα νομίζει πως είμαι τρελή». Αυτές και άλλες παρόμοιες σκέψεις θα αρχίσουν να περνούν από το μυαλό σου μόλις το ερωτικό σου παραλήρημα τελειώσει.

Η δεύτερη εκδοχή σε θέλει να του μιλάς -δίχως σταματημό- για τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της ζωής σου, για το πώς σε φώναζαν στο σχολείο μικρή ή ακόμη χειρότερα, για τον πρώην σου. Ήθελες να τα πεις και δεν μπόρεσες να συγκρατηθείς. Χαλάρωσε, αντιμετώπισε την κατάσταση χιούμορ και την επόμενη φορά που θα βρεθείς μαζί του, προσπάθησε να τον κάνεις να μοιραστεί μαζί σου τις δικές του ιστορίες που τον κάνουν να «κοκκινίζει». Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αντέχεις το ποτό, μην πίνεις πολύ -ειδικότερα αν ξέρεις πως θα τον δεις και δεν θέλεις να ντραπείς για τα ερωτικά σου λογύδρια!

Από το «ατύχημα» στο σεξ και το ellaOne® μέχρι την άβολη στιγμή στον ύπνο ή τις αποκαλύψεις που ενδεχομένως δεν χρειαζόταν να κάνεις. Ναι, κάθε σχέση έχει τις ατυχείς της στιγμές. Το θέμα είναι να μπορείς να τις αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία, δίχως ντροπές και κυρίως δίχως να τα βάζεις με τον εαυτό σου.