Τον μπελά τους έχουν βρει οι καταστηματάρχες εστίασης ανατολικά της Πάτρας με τις καταγγελίες που κάνει κάθε τόσο ένας κάτοικος, στέλνοντας τους επαγγελματίες που προσπαθούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους όρθια, να μπαινοβγαίνουν στο αυτόφωρο. 

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης ο συγκεκριμένος κάτοικος "αξιοποιώντας" τα παραθυράκια και τα κενά του νέου νόμου, με τους όρους που έχουν αναγκάσει τους καταστηματάρχες να λειτουργούν στο "αέρα", καταγγέλλει καθημερινά εδώ και καιρό μαγαζιά που λειτουργούν σε παραθαλάσσιες περιοχές, ακόμα και αν ουσιαστικά δεν ενοχλούν σε κάτι, με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί πρόβλημα σοβαρό. 

Οι καταγγελίες τόσο στην Κτηματική Υπηρεσία, όσο και στο Λιμεναρχείο έχουν αποτέλεσμα, αφού το κράτος για ακόμα μία φορά έχει αφήσει εκτεθειμένους τους καταστηματάρχες εστίασης, οι οποίοι τρέμουν κάθε φορά μην καταλήξουν στο αυτόφωρο, εξαιτίας της κατάστασης αυτής που υπάρχει. Οι καταγγελίες που έχει κάνει ο συγκεκριμένος κύριος είναι, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες. 

Την Παρασκευή, είχαν αυτές σαν αποτέλεσμα να βάλουν σε μπελάδες δύο καταστηματάρχες από την περιοχή του Ρίου, ενώ το Σάββατο το πρωί τρεις καταστηματάρχες από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου έφτασαν στο αυτόφωρο, με το έναν από αυτούς να δίνει δακτυλικά αποτυπώματα και να οδηγείται στην Πάτρα συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος. 

Μιλάμε για παρανοϊκές καταστάσεις που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίσει ένας ελεύθερος επαγγελματίες τον οδηγούν στην αγανάκτηση και στο θυμό, καθώς νιώθει διωκόμενος από το κράτος και από την πολιτεία, λες και είναι κανένας κοινός εγκληματίας ή παραβάτης, τη στιγμή που ο ίδιος έχει επενδύσει χρήματα για το μαγαζί του και κατά προέκταση προσφέρει θέσεις εργασίας. 

Χαρακτηριστικές είναι ο δηλώσεις του γενικού γραμματέα του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ Τάκη Ματθαιόπουλου που μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Σπύρο Στεργίου, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων τους που σέρνονται στα αυτόφωρα, επειδή μία ξαπλώστρα ή ένα τραπέζι είναι πέντε μέτρα πιο αριστερά ή πιο δεξιά από ότι θα έπρεπε να ήταν. 

"Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να λειτουργήσουμε τα μαγαζιά μας και την ίδια στιγμή φοβόμαστε κάθε φορά μην καταλήξουμε στο αυτόφωρο, αντί να πάμε στα σπίτια μας. Και αυτό γιατί;

Επειδή ένας κύριος, έχοντας προφανώς κάποιες έμμονες ιδέες ή μη έχοντας άλλη δουλειά να κάνει, έχει βαλθεί να κάνει καταγγελίες, βασισμένος στις αδυναμίες ενός νόμου και ενός κράτους που μας έχει αφήσει εκτεθειμένους στις ορέξεις του καθενός. 

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Θα πρέπει να σταματήσει. Οι καταστηματάρχες εστίασης είναι και αυτοί επαγγελματίες που προσπαθούν να διατηρήσουν τα μαγαζιά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους".

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΚΕΑΝΑ και τους επαγγελματίες εστίασης, αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι καταγγελίες από το συγκεκριμένο κάτοικο, τότε θα ταλαιπωρηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους, με τον έναν να δίνει καθημερινά στον άλλον τη θέση του στο αυτόφωρο. Ωραία πράγματα με λίγα λόγια. Κατά τα άλλα η Ελλάδα είναι μία χώρα για επενδύσεις που προωθεί τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα...