Ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές το πρόγραμμα της 1ης ημέρας των αγώνων του κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες, στο US Open. Στην πρεμιέρα του Αμερικανικού Όπεν βρίσκεται η αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Καμίλα Τζόρτζι (22:00 ώρα Ελλάδας).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο31 στον κόσμο, θα αγωνιστεί στο Court 12 αντιμετωπίζοντας ξανά, μέσα σε λίγες εβδομάδες, την Ιταλίδα (Νο58) την οποία κέρδισε στον πρώτο γύρο του Cincinnati Open στα δύο σετ.

Την ίδια ημέρα, οι Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκινάνε την κοινή πορεία προς τον μεταξύ τους ημιτελικό στη Νέα Υόρκη, αγωνιζόμενοι στο κεντρικό γήπεδο “Arthur Ashe”.

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο US Open (20:00 ώρα Ελλάδας) αντιμετωπίζοντας τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα (Νο76 της παγκόσμιας κατάταξης), ενώ ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον qualifier Ινδό, Σουμίτ Ναγκάλ που βρίσκεται στο Νο190 της κατάταξης (04:00 ώρα Ελλάδας, ξημερώματα Τρίτης).

Να αναφέρουμε ότι -για το κυρίως ταμπλό των γυναικών- θα παρακολουθήσουμε τη σπουδαία μονομαχία ανάμεσα στη Σερίνα Γουίλιαμς και τη Μαρία Σαράποβα, στην 22η μονομαχία τους στο tour (02:00 ώρα Ελλάδας).