Κρίσιμες ημέρες στην ΑΕΚ για το μέλλον του Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά το παιχνίδι της Πέμπτης και τη νέα κακή εμφάνιση βρίσκεται στο κρίσιμο σταυροδρόμι των αποφάσεων. Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της χρονιάς δείχνει να μην μπορεί να προσαρμοστεί στο μεγαλόπνοο πλάνο του Μιγκέλ Καρντόσο, όπως και ο Πορτογάλος κόουτς στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του κλαμπ. Και υπάρχει έντονα ο φόβος να χαθούν όλα πολύ γρήγορα μέσα στην σεζόν, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ηδη χάθηκε ο πρώτος και ένας εκ των τριών στόχων της χρονιάς. Η εικόνα ολοένα και χειροτερεύει και η διοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα ερωτήματα για την συνέχεια της χρονιάς.

Ο Μελισσανίδης δεν ήταν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, χθες μίλησε και άκουσε αρκετούς. Πήρε γνώμες και εξηγήσεις για την εικόνα της ΑΕΚ. Από στενούς συνεργάτες του στο κλαμπ και από τον περίγυρο του που παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα. Η τελευταία λέξη του ανήκει και αυτός θα πάρει την απόφαση για τον προπονητή. Το αυριανό (22:00) παιχνίδι με την Ξάνθη του δίνει το δικαίωμα να δώσει χρόνο στον Καρντόσο και την ομάδα. Και να μην πάει σε μια άμεση απόφαση υπό πίεση. Δεν το περίμενε άλλωστε ούτε ο ίδιος, ούτε το κλαμπ. Για αυτό δεν έχει προετοιμαστεί η ομάδα για πιθανό διάδοχο ή να υπάρχει μια «ενεργή» λίστα. Αλλωστε όλη η ομάδα αποφάσισε να πιστέψει στο τρέχον project, να το στηρίξει και να επενδυθούν πολλά αυτό το καλοκαίρι με γρήγορες και δυνατές (και οικονομικά) κινήσεις στα μεταγραφικά (αναμένεται η απόκτηση ακόμη ενός στόπερ). Και είναι σαφώς αντιποδοσφαιρικό να κριθεί σε τρία επίσημα ματς και με δουλειά μόλις δύο μηνών, αλλά η εικόνα της μη βελτίωσης είναι άκρως ανησυχητική.
Αν δεν προκύψει έκπληξη σήμερα, ο Καρντόσο θα είναι αύριο βράδυ στον πάγκο της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο παρουσία κόσμου. Για αυτό ξεκίνησε να δουλεύει και ο ίδιος από χθες στα Σπάτα. Πιθανότατα να είναι και μια τελευταία ευκαιρία να… ξυπνήσει η ομάδα, ενόψει και της διακοπής πρωταθλήματος μετά τη 2η αγωνιστική. Μέχρι τότε υπάρχουν τρία παιχνίδια. Το αυριανό ματς με τους Ακρίτες, την Πέμπτη η ρεβάνς της Τραπεζούντας και την 1η Σεπτέμβρη στην Τρίπολη. Μαζί με τον Μιγκέλ Καρντόσο, αρκετά δύσκολη είναι πια και η θέση του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου.