Συναγερμός σήμανε στην αεροπορική εταιρία EasyJet όταν ανακάλυψε ότι ένας από τους πιλότους της είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο πιλότος της, φέρεται να είχε πει σε συνομιλία με φίλους του στην εφαρμογή WhatsApp, πως «η ζωή μου είναι σκα..., πιθανότατα θα αυτοκτονήσω».

Αυτό ανησύχησε ιδιαίτερα τους φίλους του, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τα αφεντικά του, φοβούμενοι μην σημειωθεί κάποια τραγωδία όπως αυτή το 2015, όταν ο 27χρονος Γερμανός πιλότος Αντρέας Λούμπιτζ, έριξε ένα αεροσκάφος πάνω στις Άλπεις, παρασύροντας στον θάνατο 150 ανθρώπους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος της EasyJet, είχε εκμυστηρευτεί στους φίλους του ότι ένιωθε πως η ζωή του πήγαινε χάλια από τότε που γεννήθηκε. Συγκεκριμένα, φέρεται να τους είπε: «Νόμιζα ότι θα γνώριζα καινούριο κόσμο, θα δημιουργούσα φιλίες με συναδέλφους... η ζωή μου είναι σκ.., από τότε που γεννήθηκα».

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας κινητοποιήθηκαν άμεσα και του απαγόρευσαν κάθε συμμετοχή σε πτήση της. Σύμφωνα με τη Sun, ο πιλότος θα υποβληθεί σε μια σειρά από ψυχολογικά τεστ για πολύ καιρό, με σκοπό να διαπιστωθεί αν είναι ξανά έτοιμος, να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο ίδιος λέγεται να υποστήριξε στα αφεντικά του ότι δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας. Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε στη MailOnline: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο πιλότος σταμάτησε να πετάει πριν από αρκετές ημέρες, σύμφωνα με τις διαδικασίες μας, ενώ διεξάγουμε έρευνα. Εν τω μεταξύ του προσφέραμε υποστήριξη».