Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος της Κανελλοπούλου έως και το πρώην Κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Πλαζ, λόγω της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας, αντιμετωπίστηκε με δυσφορία από αρκετούς Πατρινούς, κυρίως από τους λουόμενους που συνηθίζουν να κάνουν το μπάνιο τους στην πιο κοντινή παραλία της πόλης. 

Σε άλλες όμως περιπτώσεις τα προβλήματα που δημιούργησε είναι ακόμα μεγαλύτερα. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο patrasevents.gr ο ιδιοκτήτης γνωστού μαγαζιού και επιχειρηματίας Ηλίας Παναγιωτόπουλος, η απαγόρευση αυτή τον αναγκάζει να κλείσει το μαγαζί του νωρίτερα από ότι αρχικά είχε σχεδιάσει, τη στιγμή μάλιστα που οι υποχρεώσεις και τα έξοδα τρέχουν. 

"Κλείνουν τους δρόμους προς το μαγαζί μου, ουσιαστικά απαγορεύουν την διέλευση στους πελάτες που έρχονται από την Πάτρα, επιτρέποντας την μόνο σε αυτούς που έρχονται από τον Καστελόκαμπο" τονίζει ο ίδιος. "Με λίγα λόγια με αναγκάζουν να κλείσω το μαγαζί αφού ο κόσμος που έρχεται από την Πάτρα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο μαγαζί μου". 

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε αυτό το μαγαζί που έχει περισσότερα από 35 χρόνια ζωής προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους της Οργανωτικής Επιτροπής, εξηγώντας τους τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

"Από κανέναν δεν πήρα απαντήσεις για το πρόβλημα μου. Αν η Επιτροπή ήθελε να κλείσει τους δρόμους για να προστατεύσει τον εξοπλισμό των αθλημάτων που θα γίνουν στην Πλαζ θα μπορούσε να βοηθήσει την επιχείρηση με διάφορους τρόπους στο να συνεχίσει να λειτουργεί, διοργανώνοντας κάποιες εκδηλώσει ή δίνοντας μία αποζημίωση, όπως ξέρω ότι έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις" καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Τίποτα όμως μέχρι ώρας δεν έχει γίνει και έτσι ο επιχειρηματίας ψάχνει να βρει το δίκιο του, με φόντο μία μεγάλη γιορτή που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα και έχει σκοπό να της δώσει πνοή και όχι φυσικά να δημιουργεί τέτοια προβλήματα, έστω και σε μεμονωμένες περιπτώσεις, σε καταστήματα και επιχειρήσεις.