Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/8 στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με συμμετοχή του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, του διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Μιχάλη Καλογήρου και του εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πηγές που παραθέτει η «Αυγή», έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει και της παρουσίας του Προέδρου στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτέμβρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Για το σκοπό αυτό την ερχόμενη Τρίτη 27/8 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, εντός τη επόμενης βδομάδας, θα συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στόχος είναι εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

«Η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της Οργανωτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος», υπογραμμίζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, τις οποίες δεν παραθέτει η «Αυγή», το μεγαλύτερο θέμα της συνεδρίασης ήταν αυτό που είχε δημιουργηθεί με τον Πάνο Σκουρλέτη και τις πληροφορίες περί αντικατάστασής του, με τον Γραμματέα να θεωρεί ότι οι σχετικές «διαρροές» και επιθέσεις εναντίον του προέρχονται εκ των έσω, και ειδικά από συγκεκριμένα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν υπάρχει θέμα με εμένα Πρόεδρε, να το θέσεις σε παρακαλώ στα όργανα. Τέτοια θέματα τίθενται και συζητιούνται στα όργανα», είπε χαρακτηριστικά με την έναρξη της συζήτησης ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί προς το παρόν με τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ούτε να ανοίξει θέμα Σκουρλέτη, δήλωσε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κανονικά, στις αρχές του 2020, και δεν θα αναβληθεί για τον Απρίλιο ή και …αργότερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός, για να σβήσει τις εσωκομματικές φωτιές δεν έθεσε ο ίδιος θέμα εκλογής του από τη βάση του κόμματος, κάνοντας ένα βήμα πίσω.

«Μην απογοητεύσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε και μας πιστεύει», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να σταματήσει η εσωστρέφεια, κάτι που θα τονίσει και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Τρίτη.