Είσαι προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής και ψάχνεις την πιο κατάλληλη πόλη, για να σπουδάσεις; Είσαι απαιτητικός και τα θέλεις όλα σε ένα και “νοικοκυρεμένα” ; Αν ψάχνεις λοιπόν την καλύτερη φοιτητούπολη, σου έχουμε την απάντηση! Φυσικά μιλάμε για την Πάτρα, μια πόλη που έχει πολλά να δώσει σε κάθε φοιτητή που θα την επιλέξει. Οι λόγοι που θα σε κάνουν να την διαλέξεις ανάμεσα σε άλλες και θα την κάνουν δεύτερο σπίτι σου, είναι πολλοί.

Κοιτάζοντας τόσο τις προοπτικές που σου προσφέρει σχετικά με τις σπουδές και το μέλλον σου, όσο και με την διασκέδαση που σου παρέχει, σε πείθει να προγραμματίσεις το ραντεβού σου μαζί της, χωρίς δεύτερη σκέψη. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως μπορεί να σου δώσει άπειρες επιλογές, όπως επίσης και το ΤΕΙ που στεγάζει η Πάτρα. Με λίγα λόγια, είναι μία πόλη που σου δίνει εναλλακτικές λύσεις για διασκέδαση και όχι μόνο. 

Ας ξεκινήσουμε όμως από το γεγονός ότι η Πάτρα, αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η τοποθεσία της είναι τέτοια που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, εξυπηρετώντας όλα τα γούστα. Μπορείς κάλλιστα να κάνεις τις βόλτες σου πλάι στην θάλασσα τόσο στον Μώλο της Αγίου Νικολάου, όσο και  στον παλιό φάρο της Πάτρας ή να οργανώσεις όμορφους περιπάτους στον λόφο του Δασυλλίου έχοντας για θέα... ολόκληρη την Πάτρα. 

Εκτός από τις ξέγνοιαστες βόλτες και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, που είναι έτοιμη να σου χαρίσει, είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι φυσικά, τα συντριβάνια στην πλατεία Γεωργίου, που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι που υπάρχουν μέσα στην πόλη καθώς επίσης και το Δημοτικό θέατρο στην καρδιά της Πάτρας, που δίνει μια διαφορετική αίσθηση ομορφιάς. 

Είναι μία περιοχή που ποτέ δεν είναι άδεια, κατακλίζεται από κόσμο και ταυτόχρονα ζωντάνια. Ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο, μπορεί να αποτελέσει μέσο διαφυγής για πολλούς καθώς έχει πολύ κοντά της όμορφες παραλίες και είναι ό,τι χρειάζεσαι για μικρές εξορμήσεις. Από το λιμάνι της Πάτρας επίσης, μπορείς εύκολα να ταξιδέψεις στα Επτάνησα, αλλά και στην Ιταλία, ενώ ταυτόχρονα απέχει μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα. 

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Πατρινό καρναβάλι, που κάθε φοιτητής θέλει να ζήσει και αναμφισβήτητα δεν θα ξεχάσει ποτέ. Η Πάτρα λοιπόν, είναι μία πόλη που συνδυάζει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το μοντέρνο και το κλασσικό. Δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν φοιτητή παραπονεμένο, ταιριάζοντας με ιδιαίτερο τρόπο σπουδές και διασκέδαση μαζί. Είναι η καταλληλότερη για να ζήσεις μια αξέχαστη φοιτητική εμπειρία, γιατί όπως και να το κάνουμε η Πάτρα είναι μία και της έχουμε αδυναμία...