Πρώην επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Σον Σπάισερ αποφάσισε να το... ρίξει στο χορό. Θα λάβει μέρος στο Dancing With The Stars.

Το γνωστό τηλεοπτικό προϊόν που παρακολουθήσαμε και στην Ελλάδα, οδεύει στης ΗΠΑ για την 28η σεζόν του και ένας από τους αναγνωρίσιμους διαγωνιζόμενούς του προκάλεσε αναταράξεις. Η παραγωγή αποφάσισε να εντάξει στο Dancing With The Stars τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ. Ο άνδρας που παρέμεινε στον Λευκό Οίκο τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώθηκε από το δίκτυο ABC, μεταξύ των άλλων επωνύμων που θα χορέψουν από τις 16 Σεπτέμβρη σε ζωντανή σύνδεση.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο παρουσιαστής του Dancing With The Stars

«Πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια γεύματος με τους παραγωγούς του DWTS έδωσε τις δικές μου προτάσεις για την 28η σεζόν. [...] Ήλπιζα πως θα ήταν μια χαρούμενη (σεζόν) μακριά από το εξαντλητικό πολιτικό κλίμα και ελεύθερη από αναπόφευκτα διχαστικές κομματικές επιλογές» έγραψε σε ανακοίνωση του ο Τομ Μπέργκερον, παρουσιαστής του show από το 2005. Ο Μπέργκερον σημείωσε πως είναι δικαίωμα της παραγωγής να επιλέξει όποιον επιθυμεί, συμπληρώνοντας ότι «μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε».


Ο Σον Σπάισερ έσπευσε να απαντήσει στον παρουσιαστή του Dancing With The Stars και τις επιφυλάξεις που εκείνος διατύπωσε για την συμμετοχή του στο σόου, η οποία σημειωτέον θα του αποφέρει εξαψήφια ανταμοιβή. «Αν ο κόσμος αναζητά ειδήσεις, προτείνω να γυρίσουν σε ένα ενημερωτικό πρόγραμμα» είπε ο Σπάισερ στο CNN και συμπλήρωσε πως είναι πολύ ευτυχής με «αυτό που είναι και εκείνον που υποστηρίζει. Δεν αλλάζω. Δίνω στους ανθρώπους μια ευκαιρία να δουν μια άλλη, διαφορετική πλευρά από μέρους μου».

Ο Σπάισερ πρόσθεσε απαντώντας στον παρουσιαστή του Dancing With The Stars. «Πιστεύω πως όταν τελειώσει η σεζόν θα συνειδητοποιήσει πως το να φέρνεις διαφορετικούς ανθρώπους μαζί, οι οποίοι μπορούν να αλληλεπιδρούν με ευχάριστο και πολιτισμένο τρόπο είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος να προχωρήσει η χώρα μπροστά με θετικό τρόπο».

Τα μαργαριτάρια του Σπάισερ όσο ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έσπευσαν να θυμίσουν πως ο Σον Σπάισερ δεν πέρασε απλώς από τη θέση του επικεφαλής στο γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ηταν εκείνος που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από την πρώτη μέρα τόσο εντός, όσο και εκτός του Λευκού Οίκου.

Την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν ο Σον Σπάισερ που ανακοίνωνε με περηφάνια πως εκείνη συγκέντρωνε τον περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε άλλη, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να βασίσει σε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο. Επιπλέον, συμπλήρωνε πως τα ΜΜΕ φρόντισαν να παρουσιάσουν με τέτοιο τρόπο το πλήθος, ώστε να δείχνει πιο λίγος συγκριτικά με την αντίστοιχη τελετή του Μπαράκ Ομπάμα.


Η δήλωση ωστόσο που προκάλεσε ακόμη περισσότερες αντιδράσεις ήρθε τον Απρίλιο του 2017. Ο Σον Σπάισερ κλήθηκε να σχολιάσει επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, που η αντιπολίτευση στη χώρα απέδιδε στο καθεστώς Άσαντ. «Δεν χρησιμοποιήσαμε χημικά ούτε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε και πρόσθεσε: «κάποιος τόσο απεχθής όσο ο Χίτλερ... δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα». Η δήλωση φυσικά προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, καθώς ουσιαστικά ο Σπάισε έδειχνε να αγνοεί με τον τρόπο που εξέφρασε τη θέση του, το Ολοκαύτωμα.