Μια σπουδαία ερμηνεύτρια  η οποία εντυπωσιάζει το κοινό διεθνώς με τη λυρικότητα της φωνής της αλλά και την εκφραστικότητά της, την Mezzo – Soprano Αλεξάνδρα Γκράβας, παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε συνεργασία με τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες σε μια μοναδική συναυλία, με τίτλο "Με του Έρωτα τις Ευωδιές" απόψε στις 9.30 το βράδυ στο Κάστρο του Ρίου. 

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, την οποία η ίδια περιγράφει σαν «ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής», θα ερμηνεύσει τραγούδια σε έξι διαφορετικές γλώσσες, σε μία πολυπολιτισμική βραδιά που θα περιλαμβάνει έργα από τα μουσικά ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Θα ερμηνεύσει, επίσης,  τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου και Μικρασιάτικα σε απρόσμενες προσεγγίσεις με τη σφραγίδα της.

Η Ελληνίδα με τη μαγική φωνή είχε την ευκαιρία να μεγαλώσει με δύο πολύ διαφορετικές μουσικές κουλτούρες τη γερμανική κλασική στο σχολείο και την ελληνική στο σπίτι. Όσον αφορά την ταυτότητά της δηλώνει πως η ίδια νοιώθει ως μια «Ευρωπαία με ελληνική καρδιά».

Τα έργα  των σύγχρονων Ελλήνων συνθετών αποτελούν ουσιαστικό μέρος των προγραμμάτων της, μαζί με το γερμανικό, γαλλικό, ιταλικό και αγγλικό ρεπερτόριο.

Έχει παρουσιάσει έργα από διεθνώς αναγνωρισμένους συνθέτες όπως ο Δημοσθένης Στεφανίδης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Αλέξανδρος Καρόζας, ο Φράνσις Τζέιμς Μπράουν, ο Γιώργος Τσοντάκης, ο Αχίμ Μποργκ, ο Χάρουε Κουνιέδα, ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης, ο Ντάντε Μπορσέτο, ο Τζονουσούκε Γιαμαμότο και Ο Οτόν Φρόουντανταλ. Ενώ ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης την επέλεξε να τραγουδήσει τις πρεμιέρες των συμφωνικών τραγουδιών «RAVEN», «ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ» και το "Les dix Eluard".

Στην ιδιαίτερη συναυλία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Πάτρας, την σπουδαία ερμηνεύτρια θα πλαισιώσουν οι κορυφαίοι σολίστ  Πέτρος Μπούρας (πιάνο- μουσική επιμέλεια), Δημήτρης Κουζής (βιολί), Γιάννος Γιοβάνος (τσέλο) και η Βιβή Γκέκα (μαντολίνο)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ