Μία ακόμη χρυσή σελίδα για τα Ελληνικά χρώματα σε Ολυμπιάδα γράφτηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στο Λονδίνο!

Εκεί ο Δημήτρης Κοσμόπουλος συμμετείχε σε 2 αγωνίσματα Stratego στα πλαίσια της «Ολυμπιάδας Αθλημάτων Νόησης 2019 – Mind Sports Olympiad 2019» και κατάφερε το μοναδικό επίτευγμα να εισέλθει στο βάθρο και των 2 αυτών αγωνισμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στο «Stratego Duel World Championship», με το οποίο ξεκίνησε η αγωνιστική ημέρα, ο Κοσμόπουλος κατέκτησε την 1η θέση και το Χρυσό Μετάλλιο με 8 νίκες και μία ισοπαλία σε 9 γύρους αγώνων συνολικά, νικώντας και εκτοπίζοντας εκτός βάθρου μεταξύ άλλων και τον επι τρία συνεχόμενα έτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή Stratego Duel, Ιταλό Riccardo Gueci, και αφήνοντας στη 2η και 3η θέση του βάθρου αντίστοιχα τον Δανό Soren Jensen και τον Βρετανό David Pearce.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο είναι το πρώτο Χρυσό Μετάλλιο που κατακτά Έλληνας στην ιστορία της Ολυμπιάδας Αθλημάτων Νόησης και αυτό σαφώς έχει μία επιπλέον βαρύτητα πέραν από την κατάκτηση του τίτλου του «Παγκόσμιου Πρωταθλητή Stratego Duel 2019» για τον Δημήτρη Κοσμόπουλο.

Όμως ο Κοσμόπουλος δε σταμάτησε εκεί, καθώς λίγο αργότερα διεξήχθη το αγώνισμα «Stratego Classic Olympiad Championship» στο οποίο έδειξε να έχει επίσης ορέξεις και παίζοντας πραγματικά υψηλού επιπέδου Stratego κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο με 3 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Αξιοσημείωτο ότι η ισοπαλία του Κοσμόπουλου ήταν απέναντι στο Νο1 της Αγγλίας στο Stratego, Χρυσό Ολυμπιονίκη τα τελευταία 3 χρόνια στο συγκεκριμένο αγώνισμα και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Stratego 2011, Richard Ratcliffe.

Για την ιστορία, να συνοψίσουμε ότι ο Κοσμόπουλος γίνεται πλέον ο 1ος Έλληνας που κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στην ιστορία της Ολυμπιάδας Αθλημάτων Νόησης και ο 2ος που καταφέρνει γενικά να εισέλθει σε βάθρο οποιουδήποτε αγωνίσματος της Ολυμπιάδας στα χρονικά.

Να αναφέρουμε τέλος ότι ο 22χρονος Δημήτρης Κοσμόπουλος, που κατάγεται από τα Καλάβρυτα, είναι φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας εκ των βασικών στελεχών της «Patras Stratego Team».