«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από τη χρεοκοπία» τόνισε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τον ένα χρόνο εξόδου της χώρας από την επιτροπεία.

Συμπληρώθηκε χθες ένας χρόνος από την αποδέσμευση της χώρας από τα μνημόνια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθύμισε με μία ανάρτηση την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν, αλλά και την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται η μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 17,6% τον Απρίλιο του `19, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011 κάτω από το 18% κι ενώ το υψηλότερο ποσοστό 27,9 % ανεργίας είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2013. Η Επιτροπή προσθέτει ότι «παραμένει επιτακτικής σημασίας να συνεχίσουν οι ελληνικές αρχές να εστιάζουν στην πλήρη αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών από τα χρόνια της κρίσης.

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση στο twitter

Ο εκπρόσωπος τυπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε τα όσα ανέφερε η Ευρωπαική Επιτροπή, σημειώνοντας «Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν για τον 1 χρόνο εξόδου από τα μνημόνια επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο πλανήτης, πλην ΝΔ, αναγνωρίζει: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία στην οποία την είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Νωρίτερα και πάλι σε ανάρτησή του είχε σημειώσει. «Από την ανακοίνωση της Κομισιόν, το μόνο που συγκρατησαν οι "πηγές της #ΝΔ" είναι η ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων. Ούτε για επιτυχή έξοδο από τα #μνημόνια διάβασαν, ούτε για σημαντική μείωση ανεργίας, ούτε για σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ενδεικτικό της στόχευσης της κυβέρνησης»