Ο δημοσιογράφος του Channel 4 και του Guardian Πολ Μέισον έζησε από κοντά τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015 στην Ελλάδα, στηρίζοντας την «περήφανη διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη.

Ο Μέισον ήταν παρών στα γεγονότα του πρώτου δραματικού εξαμήνου στην Ελλάδα του 2015, όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φλέρταρε με την έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ. Ο Μέισον στήριζε τον Τσίπρα και την κυβέρνηση και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στα social media. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει «γερμανοτσολιάδες» του υποστηρικτές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015, δηλαδή όσους ήθελαν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ΕΕ.

Είναι επίσης και ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ This is a coup: «Αυτό είναι πραξικόπημα», στο οποίο καταγράφονται τα γεγονότα εκείνης της περιόδου που η Ελλάδα βρισκόταν μια ανάσα από το Grexit.

Ο τίτλος του πρώτου μέρους ήταν: «Angela suck our balls».

Φαίνεται όμως πως ο Βρετανός δημοσιογράφος δεν έχει την ίδια ανατρεπτική άποψη για όσα συμβαίνουν στη χώρα του. Εξάλλου υπήρξε σύμβουλος και συνεργάσθηκε στη σύνταξη του περίφημου «Μανιφέστου» του Τζέρεμι Κόρμπιν, που παρουσιάσθηκε ως το προεκλογικό πρόγραμμα του Εργατικού Κόμματος στην εκλογική αναμέτρηση του 2017 στη Βρετανία, στην οποία έχασε ο Κόρμπιν.

Μέσω tweet ο Μέισον, χαρακτηρίζει τώρα «καταστροφή που πρέπει να σταματήσει» το Brexit χωρίς συμφωνία, υποστηρίζοντας πως οι βουλευτές έχουν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, ρίχνοντας την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.