Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τους Πατρινούς καταναλωτές που θέλουν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, προκειμένου να έχουν τους ευνοϊκούς όρους που προβλέπονται στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και στους αντίστοιχους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν. 

Το πρόβλημα που υπήρχε όταν η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έδινε το δικαίωμα στους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην υποβολή νέας αίτησης (αφού δεν είχαν περαστεί τα φορολογικά εισοδήματα που αποτελούν το βασικό κριτήριο για την ένταξη στην ρύθμιση) ξεπεράστηκε, ενώ η παράταση που δόθηκε από το υπουργείο για την προθεσμία κατάθεσης έδιωξε το άγχος από χιλιάδες νοικοκυριά. 

Πλέον η διαδικασία προχωρά κανονικά και οι αιτήσεις καθημερινά αυξάνονται. Στην Πάτρα με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος των νοικοκυριών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους τρέχοντες λογαριασμούς, πληρώνοντας με δόσεις και διακανονισμούς, είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν πολλοί καταναλωτές να ενταχτούν στο μέτρο. 

Άλλωστε, οι δικαιούχοι του περασμένου Κοινωνικού Τιμολογίου στην Πάτρα της ανεργίας και της φτώχειας ήταν χιλιάδες, με εκατοντάδες οικογένειες να έχουν χαμηλά εισοδήματα και να απειλούνται κάθε τόσο με τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ που με βάση τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού ξεπέρασαν τα 10.000, να μείνουν χωρίς φως και ρεύμα.