Στην Πάτρα πρόκειται να έρθει ο πρίγκιπας και επικεφαλής του Οίκου των Γκριμάλντι, Αλβέρτος του Μονακό για το χατήρι των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που ξεκινούν στις 25 Αυγούστου. 

Ο πρίγκιπας θα είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που θα έρθουν στην Πάτρα το εξαήμερο των αγώνων (25 με 31 Αυγούστου) και το γεγονός αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει το κύρος της διοργάνωσης, αλλά και τις μετοχές της μεγάλης γιορτής που φιλοξενηθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μείνει σε μία από τις πιο υπερπολυτελείς σουίτες της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας του Porto Rio, λίγο έξω από την Πάτρα. Στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει με το ιδιωτικό του τζετ και τη συνοδεία της προσωπικής του ασφαλείας, στο αεροδρόμιο του Αράξου, στις 25 Αυγούστου. 

Από εκεί θα μεταβεί στην Πάτρα οδικώς. Η παραμονή του Αλβέρτου στους Παράκτιους της Πάτρας θα είναι μόνο για την τελετή έναρξης και την επομένη, άρα θα μείνει στο ξενοδοχείο για ένα βράδυ.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την προστασία του, είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου, ο ίδιος είναι ένα άτομο απλό που δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις. 

Λατρεύει την ελληνική κουζίνα, την ελληνική φιλοξενία και τους ανθρώπους της χώρας μας, ενώ ασφαλώς επιλέγει συχνά την Ελλάδα και τα νησιά της για τις καλοκαιρινές του διακοπές, έχοντας ως αγαπημένο του τόπο στην Πελοπόννησο τη Μεσσηνία και το Costa Navarno, αλλά και την Κέρκυρα στο Ιόνιο. 

Είναι παντρεμένος με την Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια της κολυμβητής Σαρλίν Γουίτστοκ και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά δίδυμα, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

Παραμένει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1985, καθώς στα νιάτα του υπήρξε ένας ενθουσιώδης αθλητών διάφορων σπορ.