Στα σοβαρά έχει πάρει η Τροχαία Πατρών από ότι φαίνεται τα όσα έχει δηλώσει η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της οδήγησης των δικύκλων. 

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός ένας από τους βασικούς παράγοντες για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα εντός των αστικών ζωνών, είναι να γίνει συνείδηση σε όλους τους οδηγούς δικύκλων η χρήση του κράνους.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι εντολές που έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο προς την Αστυνομία και την Τροχαία σε όλη την επικράτεια. 

Έτσι, στην Πάτρα, οι έλεγχοι για την χρήση κράνους γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση και σε διάφορα σημεία της Πάτρας, στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της πόλης όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τις νυχτερινές ώρες.

Ο νόμος εξάλλου προβλέπει υψηλά χρηματικά πρόστιμα αλλά και αφαίρεση αδειών και διπλώματος για τους παραβάτες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το κράνος με την ζέστη που κάνει αυτές τις μέρες του καλοκαιριού είναι ανυπόφορο για τους οδηγούς δικύκλων.

Όμως από την άλλη σώζει ζωές. Και υπάρχει και κάτι ακόμα. Η επιμονή του υπουργείου για το κράνος δείχνει να έχει ξυπνήσει την τροχαία που μες στην καρδιά του καλοκαιριού, κάνει ελέγχους με την παρουσία των ανδρών της να συντελεί στην μείωση της κυκλοφοριακής αναρχίας που είχε παρατηρηθεί τους χειμερινούς μήνες.