"Σούπερ μάρκετ" ναρκωτικών έχει γίνει ο καταυλισμός των Ρομά στα Σαγέικα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, που είναι αναγκασμένοι να παρατηρούν ως θεατές τα όσα διαδραματίζονται γύρω τους με τη διακίνηση παράνομων ουσιών. 

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και η Αστυνομία το γνωρίζει, έχοντας κάνει κατά καιρούς ορισμένες εξορμήσεις στον καταυλισμό, χωρίς όμως να καταφέρει να το περιορίσει, με τους διακινητές Ρομά να δείχνουν ότι δεν φοβούνται ούτε το κράτος, ούτε τους νόμους του. 

Οι πελάτες που καταφτάνουν στον καταυλισμό γνωρίζοντας ότι εκεί θα βρουν από ηρωίνη έως και ναρκωτικά χάπια, κάνναβη και κάθε μορφής άλλων παράνομων ουσιών, προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδος. 

Βλέπετε, η φήμη του καταυλισμού έχει περάσει πλέον στα στενά σύνορα της Αχαΐας και έχει γίνει γνωστή σε όλη την επικράτεια, με ναρκομανείς ή ακόμα και "βαποράκια" να κάνουν ολόκληρα ταξίδια για να βρουν στην μία περίπτωση την δόση τους και στην άλλη το εμπόρευμα τους. 

Η διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως ηρωίνης και κάνναβης που θεωρούνται οι φθηνές ουσίες, δίνονται με το... κιλό από συγκεκριμένες παράγκες του καταυλισμού, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες, οι ταξιδιώτες φεύγουν από τον καταυλισμό με ολόκληρες σακούλες γεμάτες από λευκή σκόνη και χόρτο. 

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ένα μεγάλο μέρος της ηρωίνης που διακινείται στην Πάτρα, προέρχεται από τις παράγκες του καταυλισμού των Ρομά, με τους ναρκομανείς να ταξιδεύουν προς τα Σαγέικα ακόμα και με το λεωφορείο για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Το πιο λυπηρό από όλα είναι ότι οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες που φτάνουν στον καταυλισμό των Σαγείκων και κάνουν τα αλισβερίσια τους είναι άτομα νεαρής ηλικίας που έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα του εφιάλτη των ναρκωτικών, δίνοντας ή και κάνοντας τα πάντα για να έχουν τη δόση τους, πουλώντας αντικείμενα αξίας, ρολόγια, σταυρούς και ότι άλλο έχουν πάνω τους στους ενοίκους των παραγκών. 

Τα σκηνικά που έχουν δει κατά καιρούς οι κάτοικοι των Σαγείκων είναι πολλά και οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να ζουν με τέτοιες εικόνες ξέροντας πια και έχοντας αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό ότι η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα στοιχείο της καθημερινότητας του χωριού τους. 

Και όλα αυτά γιατί το κράτος, η πολιτεία και η Αστυνομία παρακολουθούν αμέτοχοι...