Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει επιτέλους την λειτουργία του το Ιχθυοτροφείο Πάπα του Ναυτικού Οχυρού Αράξου της Δυτικής Αχαΐας. 

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το Διβάρι καταχωρήθηκε τελικά με έγγραφο του ΓΕΝ στον συνεταιρισμό Άγιος Ιωάννης, ύστερα από μια σειρά άγονων διαγωνισμών και ενώ ο χώρος είναι εδώ και αρκετά χρόνια ανεκμετάλλευτος. 

Η λειτουργία του ιχθυοτροφείου θα ξεκινήσει όταν ξεπεραστούν και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η μίσθωση θα είναι για πέντε χρόνια συν πέντε ακόμα υπό όρους, ενώ η εκτέλεση των εργασιών θα φτάσει τουλάχιστον το ποσό των 200.000 ευρώ. 

Αυτό πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η επαναλειτουργία του ιχθυοτροφείου αναμένεται να ανοίξει στην ευρύτερη περιοχή περίπου 20 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στις περιόδους έντονης κινητικότητας, όπως είναι η εποχή των αχιβάδων, αυτές θα αυξάνονται.

Να σημειωθεί πως η μη αξιοποίηση του Διβαριού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είχε προβληματίσει έντονα τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, την κατάσταση είχαν εκμεταλλευτεί παράνομοι αλιείς από το Μεσολόγγι αλλά και ντόπιοι, οι οποίοι λυμαίνονται την περιοχή.

Ο κλάδος των ιχθυοτροφείων και της ιχθυοκαλλιέργειας θεωρείται από τους ανερχόμενους της αγοράς που μπορεί να προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας και μάλιστα υψηλόμισθες.