Αρκετά άσχημες εντυπώσεις προκάλεσε σε πολλούς Πατρινούς η απόφαση του δήμου Πατρέων να μη δώσει το παρών στις επίσημες εκδηλώσεις των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, της μεγάλης γιορτής, δηλαδή, που πρόκειται να φιλοξενηθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Τις εντυπώσεις αυτές πολλοί από αυτούς δεν δίστασαν να τις μοιραστούν και να τις γράψουν στο facebook. Η απόφαση του Κώστα Πελετίδη, που ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο της Πάτρας, παρουσία του Ανδρέα Αντωνόπουλου και του Τάκη Πετρόπουλου, στηρίζεται στη διαμαρτυρία του δήμου για την μη δημιουργία μόνιμων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα μείνουν στην πόλη και μετά το τέλος των αγώνων. 

Το ερώτημα είναι εύλογο: Και τώρα με τη μη συμμετοχή του δήμου στη μεγάλη γιορτή που έχει ένα διεθνές αντίκρυσμα και σκοπό να ανεβάσει το κύρος της Πάτρας, αλλά και την τουριστική της δυναμική, θα γίνουν τα έργα που ζητάει η δημοτική αρχή; Μάλλον όχι. Αντίθετα το κάλεσμα για διαμαρτυρία και η μη συμμετοχή του κύριου φορέα της πόλης στη διοργάνωση που κέρδισε η Πάτρα, δείχνει και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει αυτό που ζητάει. 

Η διαμαρτυρία αυτή έχει να κάνει με τη μη υλοποίηση του έργου για το αθλητικό κέντρο στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, κάτι που αποτέλεσε και την κύρια αιτία από πλευράς δήμου για να πειστεί από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει την διοργάνωση.

Είναι γεγονός ότι στο θέμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης το υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΓΓΑ της πρώην κυβέρνησης δεν τήρησε σε πολλά θέματα τις δεσμεύσεις της, ενώ άλλες τις άλλαξε στην πορεία, όπως το πλάνο για τη μεταμόρφωση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, το οποίο ήταν ταυτόσημο με τους αγώνες. 

Όμως από την άλλη, η απόφαση αυτή του δήμου, εκτός από ότι έρχεται σε ένα κακό timing, λίγες μέρες πριν από τους αγώνες, είναι προσβλητική για τις χώρες και τους αθλητές που θα φιλοξενηθούν αυτές τις μέρες στην Πάτρα και που αναμένεται να δώσουν ζωή στην πόλη και στην αγορά της.

Έρχεται σε κόντρα με το χαρακτήρα των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που έχουν να κάνουν με το φιλόξενο πνεύμα του Ξένιου Ζευς που έκανε γνωστό η Ελλάδα στην παγκόσμια κοινότητα και ακόμα χειρότερα:

Ενδέχεται να κοστίσει στην τουριστική δυναμική που ευελπιστούσε να αποκτήσει η πόλη μέσα από αυτή τη διοργάνωση, αφού δείχνει ότι ο δήμος επί της ουσίας δεν ήθελε ποτέ αυτούς τους αγώνες. Άρα, οι επισκέπτες γιατί να έρθουν; 

Μονοδιάστατη απόφαση με λίγα λόγια. Απόφαση "Περισσού" θα την χαρακτήριζαν άλλοι. Απόφαση που δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει όσους μιλούν για μια δημοτική αρχή εσωστρεφής που θα κρατήσει τα ηνία για ακόμα τέσσερα χρόνια σε μία πόλη που έχει ανάγκη από εξωστρέφεια.