Την συγκατάθεσή της στο αίτημα της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως για την αγιοκατάταξη του Πατρινού γέροντος Γερβασίου Παρασκευόπουλου, εντός του Αυγούστου, αναμένεται να δώσει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή το πρωί κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μονή της Παναγίας Γηροκομίτισσας, η Εκκλησία της Ελλάδος αναμένεται να συγκατανεύσει στο αίτημα, μετά τη μελέτη και του σχετικού φακέλου που κατατέθηκε πρόσφατα από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, η εισήγηση πέρασε θετικά από την Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων της Ιεράς Συνόδου και θα έρθει προς συζήτηση στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Όπως ενημέρωσε, αμέσως μετά την συγκατάθεση της ΔΙΣ, το θέμα θα παραπεμφθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την τελική αγιοκατάταξη του ηγιασμένου γέροντος π. Γερβασίου. "Ελπίζουμε ότι η απόφαση θα εκδοθεί συντόμως" τόνισε την Κυριακή ο κ.κ. Χρυσόστομος, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά ότι τα στοιχεία περί της αγιότητας του είναι πολλά και ισχυρά.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Γηροκομίτισσα συλλειτούργησε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ ο οποίος κατάγεται από τη Νέα Μανωλάδα και αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα από την επαφή του με τον π.Γερβάσιο.

Επισημαίνοντας παραλλήλως ότι θα είναι παρών και στη σχετική τελετή, μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για την ένταξη του αοιδίμου γέροντος στις δέλτους των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Την υποβολή της αίτησης για την αγιοκατάταξη είχε ανακοινώσει ο Μητροπολίτης Πατρών στις 30 Ιουνίου από τις εγκαταστάσεις της Αναπλαστικής Σχολής των Πατρών, κατά την ημέρα που τιμάται η μνήμη του ιδρυτού της, σκορπίζοντας ικανοποίηση στα πολλά πνευματικά τέκνα τα οποία είχε στην πόλη εν ζωή ο γέροντας Γερβάσιος.