Αναμφίβολα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα, πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά. Κινείται μεθοδικά υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου που είχε εκπονηθεί εγκαίρως. Όπως εγκαίρως είχαν επιλεγεί και τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος.

Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται γρήγορα και συντονισμένα βήματα, εντασσόμενα στο πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς και η μέριμνα για το ξεμπλοκάρισμα του επενδυτικού πρότζεκτ στο Ελληνικό, όπως και ο απτός προσανατολισμός για την προσέλκυση επενδύσεων, δίνουν τον σχετικό τόνο.

Όταν έλεγε ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, κανείς ίσως δεν θα φανταζόταν ότι η κυβερνητική μηχανή θα έμπαινε μπροστά με ταχύτατους ρυθμούς. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έκανε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εξ ου και η εμφανής αμηχανία της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, είναι θέμα χρόνου οι δυνάμεις του λαϊκισμού να επιτεθούν, σε μια απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει επίσης προετοιμασμένος.

Ως εκ τούτου, προειδοποίησε για την επικείμενη αντεπίθεση του λαϊκισμού, με την παράλληλη προτροπή του για την ιδεολογική θωράκιση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια απαραίτητη συνθήκη, ώστε η ανοικοδόμηση της χώρας σε γερά θεμέλια να γίνει υπόθεση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, που καλείται να αφήσει πίσω της, οριστικά και αμετάκλητα, τις παθογένειες του παρελθόντος που την οδήγησαν σε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση, η οποία ήταν συνάμα και κρίση αξιών και αρχών.

Με τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της, που είναι ασφαλώς κάτι πολύ παραπάνω από ενθαρρυντικά, η Νέα Δημοκρατία δείχνει ξεκάθαρα ότι ήλθε για να αλλάξει την Ελλάδα και να την οδηγήσει σε μια νέα εποχή.

Επομένως, ας γίνουμε η καθεμιά και ο καθένας ξεχωριστά και όλες και όλοι μαζί, μέρος ενός αναγεννητικού εγχειρήματος που συνιστά αυτονόητη υποχρέωση έναντι των εαυτών μας και των παιδιών μας, κυρίως έναντι των επόμενων γενεών.