Από τον καναπέ του σπιτιού του ο Ρένος Χαλαραμπίδης απαντά στο περιοδικό People και στη Φάνη Πλατσατούρα, για τις τελευταίες φορές που έκανε κάτι ιδιαίτερο, αξέχαστο ή ονειρικό.

Επισκέφθηκες ένα όμορφο μέρος;

Πριν από λίγες μέρες, το Αστεροσκοπείο στου Φιλοπάππου. Έριξα μια μάτια στο τηλεσκόπιο και κατάλαβα ότι οι πλανήτες είναι πιο κοντά μας απ’ ό,τι φανταζόμουν. Η Πνύκα ολοκλήρωσε τη μαγεία του περιπάτου, γιατί μου έκανε αισθητή την ανάγκη για συλλογική ζωή. Με έβαλε σε μια διάθεση πολιτικών αναστοχασμών, με φόντο την αριστουργηματικά φωτισμένη Ακρόπολη.

Έμεινες ξάγρυπνος;

Με κάνει συχνά να μένω ξάγρυπνος το Θέατρο στο ραδιόφωνο. Το ακούω στο Τρίτο Πρόγραμμα, κυρίως χειμώνα. Καθαρές φωνές, βαθιά συναισθήματα, απαλή νύχτα.

Μίλησες σε κάποιον άγνωστο στον δρόμο;

Καθημερινά! Δεν επιτρέπω στη ζωή μου να «σβήσει» το καρναβάλι της καθημερινότητας. Ακόμη κι αν εκτεθώ.

Διάβασες ένα ωραίο σύνθημα γραμμένο στον τοίχο;

Χθες! «Η ζωή ξέρει κι εγώ την εμπιστεύομαι». Το διάβασα κάπου στα Εξάρχεια. Με συγκίνησε διπλά και γι’ αυτό που έλεγε, αλλά και γιατί είναι ατάκα από ταινία μου. Η νέα γενιά κλείνει το μάτι στο σινεμά του ’90.

Ονειρεύτηκες ότι ήσουν κάποιος άλλος;

Κάθε βράδυ στη σκηνή. Στις πρόβες του Όλιβερ Τουίστ. Ονειρεύομαι ότι είμαι ένας αυθεντικός κάτοικος του Λονδίνου του 19ου αιώνα και το όνειρό του είναι να ξυπνήσει στην Αθήνα του 21ου.

Έκανε το κατοικίδιό σου μια σκανδαλιά;

Είναι δύσκολο τα χρυσόψαρα να κάνουν σκανδαλιές…

Ερωτεύτηκες;

Δεν απαντάω σε προσωπικές ερωτήσεις. Ο έρωτας απαιτεί τη μυστικότητα.