Συστατικά
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου (~200 gr/ένα)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ. γλυκού κάρυ
  • 2 κλωνάρια σέλερι + 1 φλ. φύλλα σέλερι
  • ½ μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • ½ λεμόνι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε τον φούρνο στου 325 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Τρίψε τα φιλέτα μπακαλιάρου με το λάδι και αλάτι και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Ψήσε για περίπου 16 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σπάει το κρέας του.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με τους σπόρους μουστάρδας για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το τζίντζερ και το κάρυ και συνέχισε να σοτάρεις για άλλο μισό λεπτό.
  • Αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε αλάτι.
  • Ψιλόκοψε το σέλερι και ανακάτεψέ το με τα φύλλα του και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
  • Τρίψε το ξύσμα του λεμονιού και ανακάτεψέ το με το σέλερι και τον χυμό από το λεμόνι.
  • Αλάτισε την σαλάτα και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Σέρβιρε το ψάρι σε δύο πιάτα, περιχύνοντας με την σάλτσα κάρυ και σκόρδου.
  • Γάρνιρε με την σαλάτα σέλερι στο πλάι.

Πηγή: tlife.gr