Θεοφανία Παπαθωμά έχει κάνει ήδη ονοματοδοσία.

Ο γιος της Αχιλλέας που απέκτησε με τον Πα­σχάλη Τσαρουχά, είναι 13 ετών, ενώ η Αγάπη, η πρώτη κόρη της με τον τραγουδιστή Γρηγό­ρη Πετράκο, είναι τεσσάρων χρόνων. Τον Σεπτέμβριο η μικρή κόρη της Θεοφανίας και του Γρηγόρη θα κλείσει τα δύο της χρόνια και η ηθοποιός αποκαλύπτει για πρώτη φορά το όνομα που έχουν διαλέξει: «Τη μικρή τη φωνάζουμε Αθηνά. Έχουμε κάνει ονοματοδοσία, εκκρεμεί η βάφτιση».

Παλαιότερα η Θεοφανία είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να παντρευτεί με τον Γρηγόρη δίπλα στη θάλασσα. Έχει άραγε την ίδια επιθυμία;

«Οι γάμοι στην παραλία "γράφουν" ωραία, αλλά το μυστήριο χάνει την ιε­ρότητα του», απαντά, ενώ σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τον σύντρο­φο της που έχει επίσης ένα απαιτητικό, καλλιτεχνικό επάγγελμα, λέει αινιγματικά: «Οι σχέσεις δοκιμάζονται κάθε μέρα.

Αλλάζουν και εξε­λίσσονται, όπως κι εμείς. Αλίμονο αν έμεναν στάσιμες. Είναι μαθήμα­τα που βοηθούν να γίνουμε πιο συνειδητοί. Χρειάζονται ψυχραιμία. Αποστασιοποίηση. Όσο λιγότερο ταυτισμένοι είμαστε, τόσο λιγότερο ταλαιπωρούμαστε. Ο έρωτας είναι το τυράκι για να εμπλακούμε, να πέσουμε στην παγίδα και μετά αρχίζει το πανηγύρι. Ω ρε γλέντια!».

Μετά τις δυσκολίες όμως τελικά κερδίζει η αγάπη;

«Απαιτείται ενό­τητα σε όλα τα επίπεδα. Νοητικό, συναισθηματικό, φυσικό. Χωρίς αγάπη δεν γίνεται τίποτα. Ο διαχωρισμός ξεκινά από τον νου. Χρειάζεται δουλειά καθημερινή. Το ζευγάρι να είναι επικεντρωμένο στη σχέση, ο ένας στον άλλον νους σε επαγρύπνηση για να λειτουργεί η σχέση και να ανθίζει. Ελληνικά κοινόβια, facebook και γενικά τρίτα πρόσωπα που εποφθαλμούν τη σχέση βλάπτουν σοβαρά την ενότητα, τη γαλήνη και την οικογενειακή ευτυχία, με ολέθριες συνέπειες!».

Στην ερώτηση αν έχει μυστικά ομορφιάς απαντά ως εξής:

«Κάνω καλές σκέψεις κυρίως αυτό. Έχω καλή καρδιά. Δεν εύχομαι το κακό κανενός. Διαλογίζομαι συχνά. Δεν τρώω ψυχές - εννοώ ό,τι έχει μαμά και κεφάλι. Γυμνάζομαι κοιμάμαι νωρίς πίνω νερό. Αποφεύγω την κακή ενέργεια και τις συνέπειες της άγχος, φόβο, θυμό, διαχωριστικότητα. Τεράστιος άγχος Δεν είναι εύκολο» είπε στη Realnews.