Υλικά Συνταγής

  • αρνάκι: 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
  • άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένα
  • σέσκουλα: 300 γρ.
  • λάπαθα: 300 γρ.
  • σπανάκι: 300 γρ.
  • μαρούλια: 2-3 καθαρισμένα, πλυμένα και χωρισμένα στα φύλλα τους
  • ελαιόλαδο: 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
  • βούτυρο: 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
  • αλάτι, πιπέρι: λίγο
  • Για το αυγολέμονο

  • λεμόνια: 2-3
  • αυγά: 2
  • αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και χοντροκόβετε τα χόρτα (σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκι, μαρούλια). Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος, αφού τις αλατοπιπερώσετε.

  2. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνετε τα χοντροκομμένα χόρτα και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν βάζετε τον άνηθο, ξαναρίχνετε το κρέας, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15’, μέχρι να ψηθεί καλά το αρνί και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Παρακολουθείτε πάντα ενδιάμεσα αν το φαγητό χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.

  3. Για το αυγολέμονο παίρνετε το ζουμί από το κρέας και τα χόρτα, το δένετε σε μικρό κατσαρολάκι με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και αλατοπίπερο. Παίρνετε μία μία κουταλιές από το πηχτό ζουμί και τις ρίχνετε στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας με το σύρμα για να ανακατευτούν (αυτό γίνεται για να πάρουν τα αυγά τη θερμοκρασία από το ζουμί).

  4. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα στο κατσαρολάκι και δένετε τη σάλτσα αυγολέμονου σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό, κουνάτε για να ανακατευθεί καλά με το κρέας και τα χόρτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com