Ολική… αναστροφή θα κάνει ο καιρός σήμερα, καθώς σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Meteo Alarm, αναμένονται βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με το τελευταίο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό του Σαββάτου, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Παρά ταύτα, η υπηρεσία Meteo Alarm, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα του καιρού θα «χτυπήσουν», με μικρότερη ένταση, και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Άστατος ο καιρός σε πολλές περιοχές

Συγκεκριμένα, το Meteo Alarm επισημαίνει ότι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, πιθανώς συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν σε ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, ωστόσο, σύμφωνα με το Meteo Alarm, ενδέχεται να καταγραφούν και στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.