Στους τελικούς του διαγωνισμού Global International Dance Competition, στην μακρινή Κίνα, συμμετείχε πριν από μερικές ημέρες η Πατρινή μπαλαρίνα Γεωργία Νικολοπούλου. 

Η Πατρινή χορεύτρια κλασικού μπαλέτου, συνεχίζοντας τις διακρίσεις και τις συμμετοχές της σε διεθνή φεστιβάλ χορού, αλλά και σεμινάρια, "γεμίζει" την χορευτική της σταδιοδρομία, με ακόμα περισσότερες εμπειρίες, ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα.

Για να πάρει μέρος στον διεθνή αυτόν διαγωνισμό που έγινε στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Wenzhou, η Πατρινή χορεύτρια χρειάστηκε να βγει πρώτη στην κατηγορία της στον διαγωνισμό που έγινε στην Αθήνα, στο Hellas Youth Ballet Competition.

Μέσα από την πρωτιά που κέρδισε στην Αθήνα εξασφάλισε την υποτροφία της στον διαγωνισμό της Κίνας συμμετέχοντας μεταξύ δεκάδων χορευτών και χορευτριών που είχαν φτάσει εκεί από διάφορα μέρη του κόσμου. 

Η Γεωργία Νικολοπούλου, μάλιστα, στον διαγωνισμό αυτόν κέρδισε το βραβείο "Most Potential", ένα βραβείο που αναφέρεται στις δυνατότητες του κάθε διαγωνιζομένου, με την κριτική επιτροπή να αναγνωρίζει το ταλέντο και τις περγαμηνές που έχει για μία μεγάλη διεθνή καριέρα η Πατρινή μπαλαρίνα. 


Μέσα από τον διαγωνισμό της Κίνας κέρδισε ένα μέρος της υποτροφίας για την συμμετοχή της σε ένα ακόμα διεθνή διαγωνισμό, τον προσεχή χειμώνα στην Ιταλία, το International Dance Competition Koln, ενώ νωρίτερα κέρδισε το εισιτήριο μέσα από την εμφάνιση που έκανε στην Αθήνα για να πάρει μέρος σε διαγωνισμό στο Κίεβο της Ουκρανίας, το MYSL POTOK, τον προσεχή Μάρτιο. 

Η Πατρινή μπαλαρίνα δεν είναι σίγουρο ακόμα αν θα καταφέρει να πάει στην Ιταλία και στην Ουκρανία αφού οι υποτροφίες της δεν είναι πλήρεις. Ωστόσο, ότι κατάφερε να τις κερδίσει σημαίνει πολλά αφού επιλέχτηκε από σημαντικούς κριτές όπως για παράδειγμα ο Sergii Zelenkov που ήταν στον διαγωνισμό  που έγινε στην Αθήνα. 

Στην Κίνα, πάντως, η νεαρή χορεύτρια είχε την ευκαιρία να πάρει μία γεύση από το κλίμα μιας χώρας που έχει μία ιδιαίτερη παράδοση στον χορό, αλλά και στο μπαλέτο, να γνωρίζει νέα άτομα και να πάρει σημαντικές εμπειρίες που θα της φανούν χρήσιμοι στη συνέχεια της πορείας της. Μια πορεία που όπως δείχνουν τα έργα και οι πράξεις της αναμένεται να είναι λαμπρή. Ήδη, άλλωστε, με ένα τέτοιο χρώμα διαγράφεται. 

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook της Γεωργίας Νικολοπούλου).