Ο Θεόφιλος Τριανταφυλλίδης ετοιμάζεται για μια ακόμα πρόκληση στην πολύχρονη καριέρα του. Στα 45 του χρόνια (έχει γεννηθεί στις 26 Οκτωβρίου 1974) θα στηρίξει την Εθνική ομάδα beach soccer της Ελλάδας σε μια ακόμα διεθνή διοργάνωση, τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα.

Αποτελεί βασικό της στέλεχος αφού από το 2006 μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές. Με ύψος 1,75μ  ξεκίνησε το beach soccer το 2000. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι αρχηγός του εθνικού μας συγκροτήματος, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εκτός από παίκτης είναι και βοηθός προπονητή. Έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Ελευσίνα (Β' Εθνική), Απόλλωνα Ποντίων, Ασπρόπυργο, Χαϊδάρι (Γ' Εθνική), Φωστήρα, Ολυμπιακό Λιοσίων, Λεύκτρα, Ασπρόπυργο, Αίαντα Ασπρόπυργου (Δ' Εθνική), καθώς και σε Θύελλα Αμπελοκήπων, Λεβάντε, Αετό Καλιπαδου, Καταστάρι (Ζάκυνθος).

-Συμμετείχες και στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Τι εμπειρίες αποκόμισες;

«Εύχομαι στην Πάτρα να δω κάτι ανάλογο με αυτό που είδα στην Πεσκάρα: πολύ καλή οργάνωση και πολύ ωραία γήπεδα. Ακόμα και οι εθελοντές ήταν άψογοι».

-Τι φιλοδοξείς να πετύχεις μέσα από αυτή τη διοργάνωση;

«Τα τελευταία δύο χρόνια εκτός από παίκτης είμαι και βοηθός προπονητή. Θα προσπαθήσω και εγώ από την πλευρά μου να βρεθεί η Εθνική Ελλάδας όσο πιο ψηλά γίνεται».

 -Οι Παράκτιοι μπορούν να συμβάλουν στη διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας του αθλήματος;

«Στην αναγνωρισιμότητα του αθλήματος, όσο ψηλά και να φτάσουμε, δεν νομίζω πως θα βοηθήσουν. Αυτό που θα μπορέσει να βοηθήσει το άθλημά μας νομίζω πως είναι ένα καλό εσωτερικό πρωτάθλημα».

 -Μπορεί η Εθνική Ελλάδος να φτάσει στα μετάλλια;

«Θεωρό ότι στα μετάλλια είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε, ωστόσο θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη διάκριση».