Μπορεί η Παρασκευή μετά το Δεκαπενταύγουστο να είναι μια εργάσιμη ημέρα, όμως, το κέντρο της Πάτρας από το πρωί έως και το απόγευμα, έμεινε "νεκρό", με τους δρόμους να είναι άδειοι και το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων κλειστό. 

Οι περισσότεροι επαγγελματίες προτίμησαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους το Δεκαπενταύγουστο, μετατρέποντας έτσι την αργία, σε συνδυασμό με το ερχομό του Σαββατοκύριακου, σε ένα άτυπο τετραήμερο ή ακόμα και πενταήμερο, καθώς αρκετοί έκλεισαν τα μαγαζιά τους από την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Έτσι, από την Τετάρτη και μετά η εικόνα της Πάτρας είναι διαφορετική από τις καθημερινές ημέρες, με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους να είναι λιγοστά και γενικότερα η κίνηση να είναι σαφώς μειωμένη όλες τις ώρες της ημέρας από το πρωί έως και το βράδυ.

Παράλληλα, το παρκάρισμα μοιάζει να είναι αρκετά πιο εύκολο, αφού οι θέσεις στο κέντρο είναι απεριόριστες, ενώ υπάρχει μια ερημιά και μια γαλήνη που σε γοητεύει, σε αντίθεση με τη βουή και το θόρυβο που έχουμε συνηθίσει.

Στοιχεία που οι λιγοστοί που έμειναν στην Πάτρα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έως και την Κυριακή, τότε που θα ξεκινήσει η μαζική επιστροφή των Πατρινών από τα χωριά, τα παραθεριστικά κέντρα και γενικότερα τα μέρη όπου έχουν καταφύγει.

Γιατί οι περισσότεροι, ανεξάρτητα αν πήγαν κάπου ή όχι διακοπές, βρήκαν τον τρόπο να αποδράσουν έστω και για λίγες ημέρες από την Πάτρα, γεμίζοντας έτσι τις μπαταρίες τους για το φθινόπωρο που πλησιάζει.