Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019. Τις βραδινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες που είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους θα εκδηλωθούν στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το βράδυ και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση αργά το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.