Για άμεση κινητοποίηση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα στη Σαμοθράκη έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το πρόβλημα στη Σαμοθράκη με τους εκατοντάδες αποκλεισμένους αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο του εφικτού και του δυνατού, δεδομένων των συγκυριών των καιρικών συνθηκών και των παθογενειών του παρελθόντος. Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία του κόσμου. «Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε.

Στη συνέχεια προανήγγειλε μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική για τον νησιωτικό χώρο, εξορθολογισμό των άγονων γραμμών και αναμόρφωση του συστήματος ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας. «Αξία και σημασία έχει να δώσουμε αναπτυξιακό τόνο στα νησιά μας, διότι πέρα από την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, οι νησιώτες προσφέρουν εθνικό έργο», δήλωσε.

Αγανακτισμένοι οι ταξιδιώτες στη Σαμοθράκη

Ο «Γολγοθάς» των ταξιδιωτών στη Σαμοθράκη συνεχίζεται παρόλο που ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια. Οι εικόνες από το λιμάνι πρωτοφανείς, καθώς εκατοντάδες περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Η ταλαιπωρία έφερε στα όρια τους τους επιβάτες με αποτέλεσμα να σημειωθούν εντάσεις.