Μπορεί να έχουν συνηθίσει να προκαλούν αίσθηση με τα fitness βίντεο που αναρτούν στο Διαδίκτυο, αλλά αυτή τη φορά ένα ζευγάρι Τσέχων Influencer του Instagram πυροδότησε κύμα οργής στα social media στην Ινδονησία μ’ ένα «διαφορετικό» βίντεο.

H Σαμπίνα Ντολεζάλοβα κι ο Ζντένεκ Σλούκα είχαν πάει για εξερεύνηση σ’ ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο Μπαλί, το δάσος των μαϊμούδων στο Ουμπούντ. Ως εδώ όλα καλά, αλλά κάποια στιγμή, όπως φαίνεται και στις εικόνες που ανέβασαν στο λογαριασμό τους στο Instagram, η καλλίγραμμη Τσέχα influencer έσκυψε μπροστά σε μια πηγή κοντά σε ναό, σήκωσε τη φούστα της κι ο φίλος της τής ράντισε τα οπίσθια με νερό. Εκείνο που δεν γνώριζαν, όμως, ήταν ότι επρόκειτο για μια ιερή για τους Ινδουιστές πηγή.

H κατακραυγή που ακολούθησε στα social media κι οι απειλές ενός ντόπιου πολιτικού να κινηθεί εναντίον τους νομικά για την «απαράδεκτη» και «προσβλητική» ενέργειά τους ανάγκασε το ζευγάρι των Τσέχων Influencer να κατεβάσει το επίμαχο βίντεο από το λογαριασμό του και να ζητήσει συγνώμη. «Λυπούμαστε πάρα πολύ για το χθεσινό βίντεο. Δείξαμε έλλειψη σεβασμού στον ιερό ναό και στην πηγή με το αγίασμα στο Ουμπούντ, αλλά δεν το γνωρίζαμε».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Εθνικού Πάρκου όπου βρίσκεται το δάσος των μαϊμούδων, το ζευγάρι των influencers δώρισε ένα ποσό στο πάρκο και ζήτησε συγνώμη από την αστυνομία, η οποία τους κάλεσε να μετάσχουν σε μια τελετή στο ναό για να ενημερωθούν για τα τοπικά ήθη.