Είναι μια από τις γυναίκες που μπορούν να συνδυάζουν οικογένεια και καριέρα.

Η Ναταλία Δραγούμη βρίσκεται πάνω από 20 χρόνια στο χώρο του θεάματος και μετρά πολλές και σπουδαίες δουλειές τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, τη βλέπουμε και στο ρόλο της παρουσιάστριας, καθώς μαζί με τον Μιχάλη Μαρίνο, παρουσιάζουν την εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι» στην ΕΡΤ.

Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στην ψυχοθεραπευτική κωμωδία «Toc Toc», με την οποία κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Από τα μέρη που θα επισκεφθούν, δεν θα μπορούσε να λείπει η Πάτρα. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να ανέβει στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Η αγαπημένη ηθοποιός με αφορμή την εμφάνισή της στην πόλη άνοιξε τα χαρτιά της και μίλησε για όλα στο patrasevents.gr.


"Έχω αρρωστοφοβία και είμαι πάρα πολύ ξεχασιάρα"

P.E.: Αυτήν την περίοδο κάνετε περιοδεία με την κωμωδία «Toc Toc». Τι σας τράβηξε το ενδιαφέρον σε αυτό το έργο;

Ν.Δ.: "Καταρχήν η συνεργασία με τους ανθρώπους του έργου. Είναι μια πολύ ωραία ομάδα που εκτιμώ. Το «Toc Toc» είναι μία παράσταση που έχει brand name πια, μετά από έξι χρόνια συνεχούς επιτυχίας. Είναι γνωστό και από την ταινία, έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω ένα χαρακτήρα διαφορετικό, από αυτούς που έχω παίξει μέχρι τώρα. Υποδύομαι τη μικροβιοφοβική Ρωσίδα, με πατέρα Λαρισαίο, οπότε έχω μια προφορά ρωσολαρισαία".

P.E.: Είναι ένας ρόλος-πρόκληση για εσάς;

Ν.Δ.: "Η κωμωδία είναι πάντα πρόκληση για μένα γιατί έχω κάνει πιο πολλά δράματα και το συγκεκριμένο έργο στηρίζεται πολύ στην ατάκα".

P.E.: Υποδύεστε μια γυναίκα που πάσχει από μικροβιοφοβία. Εσείς έχετε φοβίες;

Ν.Δ.: "Ναι έχω πάρα πολλές. Έχω αρρωστοφοβία και είμαι πάρα πολύ ξεχασιάρα στην καθημερινότητά μου".

P.E.: Πώς το αντιμετωπίζετε, έχετε κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία;

Ν.Δ.: "Όχι, δεν είναι μέσα στο φάσμα του συνδρόμου. Είναι στο πλαίσιο που το έχουμε όλοι μας και νομίζω περισσότερο γίνεται αυτό όταν αποκτάμε παιδιά. Έχω επίσης κλειστοφοβία, αλλά όχι σε σημείο που πρέπει να πάρω ψυχοφάρμακα".


Η σχέση της με τους συμπρωταγωνιστές της

P.E.: Ποια είναι η σχέση σας με τον υπόλοιπο θίασο;

Ν.Δ.: "Με τον Κώστα Σπυρόπουλο έχουμε τελειώσει και οι δύο το Εθνικό Θέατρο, άλλες χρονιές όμως. Γνωριζόμαστε από τότε, όμως δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ. Ωστόσο υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ μας εξαρχής και επίσης, έχουμε κοινό φίλο τον Πάνο Κατσαρίδη, που είναι ένας από τους παραγωγούς του Παλλάς.

Τον Δημήτρη Σταρόβα τον ξέρω χρόνια μέσω του Ιεροκλή Μιχαήλιδη, με τον οποίο έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί και είναι φίλος μου, αλλά δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ στο παρελθόν.

Τον Νίκο Πολυδερόπουλο τον γνώρισα τώρα και κάνουμε πολύ παρέα στην περιοδεία.

Την Αποστολία Ζώη τη γνώρισα το χειμώνα που ήμασταν μαζί στο "Ζητείται Ψεύτης" στο Παλλάς και κολλήσαμε. Είμαστε μαζί στο καμαρίνι και μαζί σε όλη την περιοδεία. Είναι ένας άνθρωπος που μου ταιριάζει.

Τη Φωτεινή Ντεμίρη επίσης, την ξέρω χρόνια, έχουμε ξανασυνεργαστεί στις Φόνισσες του Παπαδιαμάντη και την εκτιμώ τόσο σαν ηθοποιό, όσο και σαν άνθρωπο".


"Το κοινό της Πάτρας, είναι απαιτητικό"

P.E.: Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα που θέλετε να βγει στο τέλος της παράστασης;

Ν.Δ.: "Ο συγγραφέας γράφοντας αυτό το έργο ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι αν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε για λίγο τα δικά μας προβλήματα και αφουγκραστούμε του διπλανού το πρόβλημα, ίσως είναι η λύση για να ξεπεράσουμε και τα δικά μας. Με λίγα λόγια, η επικοινωνία και η αγάπη".

P.E.: Προσεχώς θα βρεθείτε στην Πάτρα, στην οποία έχετε ξαναπαίξει. Πώς βλέπετε το κοινό της;

Ν.Δ.: "Στην Πάτρα έρχομαι σχεδόν κάθε χρόνο. Θεωρώ, ότι επειδή έχει ιστορία στα θεατρικά, το κοινό είναι απαιτητικό. Έχει, επίσης, ένα εξαίρετο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όπου έχουν δουλέψει πολλοί καλλιτέχνες. Πιστεύω ότι η Πάτρα ξέρει από καλό θέατρο και φυσικά έχει αυτό το υπέροχο στολίδι, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο".


"Το «Στα τραγούδια λέμε ναι» είναι μια εκπομπή με κύρος και διαχρονική αξία"

P.E.: Τηλεοπτικά θα συνεχιστεί τη νέα σεζόν το «Στα τραγούδια λέμε ναι» στην ΕΡΤ. Πώς προέκυψε αυτή η εκπομπή εξαρχής και πως αισθάνεστε που συνεχίζει;

Ν.Δ.: "Ναι, μπαίνουμε στο στούντιο μέσα Σεπτεμβρίου. Δεν την είχα ποτέ στο μυαλό μου. Μου είχε γίνει πρόταση περίπου δύο χρόνια πριν βγει και είχα πει ναι, αλλά δεν είχε εγκριθεί από την ΕΡΤ. Τελικά, εγκρίθηκε και με ενημέρωσαν ξαφνικά ότι ξεκινάμε. Την έχω δεχτεί με πολλή χαρά. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που είμαι παρουσιάστρια σε μια εκπομπή με κύρος και διαχρονική αξία.

Έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους του πνεύματος και γενικά με άτομα που διαφορετικά δεν θα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω. Πέρα από τους τραγουδιστές και τους ηθοποιούς, φιλοξενούμε ανθρώπους πανεπιστημιακούς, μελετητές, ερευνητές... 

Θεωρώ ότι έπρεπε και πρέπει να υπάρχει μια τέτοια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, όσες και αν υπάρχουν στην ιδιωτική, είτε την παρουσιάζω εγώ είτε κάποιος άλλος. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της".


"Μου έχει τύχει στην τηλεόραση να κοπεί μια σειρά που συμμετέχω"

P.E.: Σε κάποια σειρά θα σας δούμε;

Ν.Δ.: "Προς το παρόν, όχι".

P.E.: Πάντως φαίνεται πως η τηλεόραση αρχίζει να παίρνει τα πάνω της. Έχουν ανακοινωθεί πολλές νέες δουλειές για την ερχόμενη σεζόν.

Ν.Δ.: "Μακάρι, αλλά καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί υπάρχουν δουλειές που δεν φτάνουν μέχρι το τέλος κι αυτό είναι πολύ δυσάρεστο".

P.E.: Εσείς έχετε βρεθεί πότε σε δύσκολη θέση, κατά τη διάρκεια της πορείας σας; Για κάποιο διάστημα να μην έχετε δουλειά ή κάποια να λήξει άδοξα;

Ν.Δ.: "Στο θέατρο όχι. Στην τηλεόραση μου έχει τύχει να κοπεί μια σειρά, αλλά δεν έχω βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση, γιατί πάντα είχα μια άλλη δουλειά".


"Στο επάγγελμα του ηθοποιού δεν μπορείς ποτέ να νιώσεις ασφάλεια"

P.E.: Παρόλα αυτά νιώθετε ανασφάλεια, γιατί στο επάγγελμα του ηθοποιού τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ν.Δ.: "Δεν μπορείς ποτέ να νιώσεις ασφάλεια, οι δουλειές κρατάνε κάποιους μήνες και τελειώνουν. Είναι η φύση του επαγγέλματός μας αυτή, δεν μπορείς να το δεις διαφορετικά. Θεωρώ, όμως, ότι είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και μάλιστα από τους τυχερούς, καθώς δεν έχω μείνει ποτέ χωρίς δουλειά, όποτε έχω την πολυτέλεια να αρνηθώ και κάποιες προτάσεις. Επίσης, οι αμοιβές δεν είναι αυτές που ήταν πριν κάποια χρόνια''.

P.E.: Θεατρικά θα κάνετε κάτι το χειμώνα;

Ν.Δ.: "Θα είμαι στο θέατρο Ζίνα με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τον Κρατερό Κατσούλη και την Ευαγγελία Μουμούρη σε μια υπέροχη γαλλική κωμωδία, που λέγεται "Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει". Είναι ένα πολύ ωραίο έργο, που κάνει 12 χρόνια επιτυχία στη Γαλλία και στην Ελλάδα ανεβαίνει πρώτη φορά. Μάλιστα, υπάρχει στα σχέδιά μας και περιοδεία, οπότε μπορεί να έρθουμε και στην Πάτρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων".

P.E.: Χρόνος για διακοπές και ξεκούραση μένει;

Ν.Δ.: "Όχι, προσπαθώ να τα συνδυάσω".