Η φράση «πού είναι το κράτος;» σίγουρα ακούγεται με κάθε πιθανή αφορμή- τουλάχιστον στην Ελλάδα- αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να το αναφώνησε κάποια πληγωμένη γυναίκα. Κι όμως, ένας πολιτικός και δηλώνει ότι βρήκε τη λύση κατά της απιστίας.

Ο Πολ Μακόντα, κυβερνήτης του Νταρ ες Σαλάμ- τη μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας- δήλωσε ότι επεξεργάζεται την ιδέα δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων, με τα ονόματα όλων των παντρεμένων ανδρών. Ο λόγος; Πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα τους εμποδίσει να είναι άπιστοι αλλά κυρίως να εξαπατήσουν ανυποψίαστες ελεύθερες γυναίκες, τάζοντάς τους γάμο.

Ο πολιτικός υποστηρίζει ότι αν γίνει αυτό, πολλές γυναίκες στο Νταρ ες Σαλάμ θα γλιτώσουν από μια «αχρείαστη ερωτική απογοήτευση». «Εχω λάβει πολλά παράπονα από νέες γυναίκες. Πολλές στην περιοχή έχουν εξαπατηθεί πολλές φορές και μπούχτισαν. Ανδρες τους υπόσχονται να τις παντρευτούν και μετά τις παρατάνε. Αυτό είναι εξευτελιστικό», δήλωσε ο Μακόντα.

Μια βάση δεδομένων κατά της απιστίας

«Αυτοί οι πανούργοι άνδρες έχουν αφήσει πολλές γυναίκες με πληγωμένες καρδιές. Τις φλερτάρουν, τις κάνουν να παρατήσουν ό,τι κάνουν, ελπίζοντας ότι θα παντρευτούν, χωρίς να γνωρίζουν ότι τις εξαπατούν. Υπάρχει νόμος που προστατεύει τις γυναίκες που τους υπόσχονται γάμους, αλλά τις χρησιμοποιούν και τις παρατάνε. Αυτό τον νόμο θέλουμε να εφαρμόσουμε», εξήγησε ο Μακόντα, αναλύοντας τις σκέψεις του για το πώς θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο των άπιστων παντρεμένων οι οποίοι ξεγελούν άλλες γυναίκες.

«Μια από τις ιδέες είναι ότι θα αναγκάσουμε όλους τους παντρεμένους να το δηλώσουν, σε μια βάση δεδομένων. Έτσι, εύκολα μια γυναίκα που της τάζει κάποιος γάμο θα μπορεί να ανακαλύψει αν αυτός ο άνδρας είναι ήδη παντρεμένος. Αν έχετε πει ψέματα σε κάποια ότι θα την παντρευτείτε, αλλά την παρατήσατε, προετοιμαστείτε, θα σας βρούμε», κατέληξε ο Μακόντα.